Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ potpisala ugovore o stipendiranju s 25 srednjoškolaca

Potpisivanje ugovora sa srednjoskolcima 2017-2018

Potpisivanje ugovora sa srednjoskolcima 2017-2018

Danas je u prostorijama Studentskog doma “Izvor nade“ u Sarajevu potpisani ugovori o stipendiranju 25 srednjoškolaca u školskoj 2017/2018. godini.

Nastavak je ovo aktivnosti rukovodstva Fondacije “Izvor nade“ da kroz stipendiranje srednjoškolaca i studenata pomognu obrazovanje mladih u Bosni i Hercegovini.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ kazao je kako je cilj Fondacije da srednjoškolcima pruži podršku u njihovom učenju, napredovanju i razvoju.

“Iza nas su rezultati kojima se možemo pohvaliti a koje su naši srednjoškolci, stipendisti Fondacije, postigli. Oni su prošlu školsku godinu završili s prosjekom ocjena 4,3 što nas čini posebno sretnim. Očekujem da i ove godine naši stipendisti pokažu želju za napretkom i dobrim rezultatima jer samo tako mogu opravdati povjerenje koje im je ukazano, kao i povjerenje više od 200 donatora koji pomažu rad Fondacije“, istakao je tokom obraćanja direktor Agetović koji je srednjoškolcima poželio sretnu i uspješnu školsku godinu.

Merjem Salihagić, savjetnik za odgoj pri Fondaciji “Izvor nade“ kazala kako je komunikacija sa roditeljima od izuzetne važnosti.

“Imate mnogo fondacija koje daju stipendije ali malo onih koji sa srednjoškolcima provode 24 sata dnevno kao što to čini naša Fondacija. Mi im s različitim kursevima, instruktivnom i dodatnom nastavom stojimo na raspolaganju. Komunikacija s roditeljima je vrlo značajna za srednjoškolce koji su odvojeni od svojih domova i roditelja“, kazala je Salihagić.

Irfan Djedović, koordinator za rad sa srednjoškolcima i studentima, tokom obraćanja roditeljima i učenicima, kazao je kako će novu školsku godinu srednjoškolci boraviti u Studentskom domu “Izvor nade“ gdje im na raspolaganju stoje svi neophodni uslovi za učenje i razvoj.

“Nadamo se i očekujemo da ćemo uz kvalitetnu saradnju i obostrano zalaganje ostvariti još bolje rezultate, prvenstveno na polju uspjeha naših stipendista u njihovim školskim obavezama, kao i njihovom razvoju kao zdravih ličnosti“, kazao je Djedović.

Prisutnima su se obratili i Nermin Šehić, roditelj srednjoškolca kojeg stipendira Fondacija “Izvor nade“. Šehić je istakao vrlo korektnu i lijepu saradnju te izrazio nadu da će se ista nastaviti i u narednom periodu.

Džindo: Odlična saradnja rezultira odličnim rezultatima

U izjavi za oficijalnu stranicu Fondacije, Tarik Džindo, učenik trećeg razreda Gimnazije Obala u Sarajevu, kazao je kako je saradnja s Fondacijom odlična.

“Kad god sam trebao pomoć, ista mi je pružena u maksimalno kratkom roku. Koordinatori Fondacije su, u ime naših roditelja, odlazili na roditeljske sastanke što je svakako olakšica za roditelje. Imao sam kvalitetnu podršku i tokom pripreme za takmičenje iz Njemačkog jezika na kojem sam nastupao u prethodnoj školskoj godini. Vjerujem da će i kolegama koje su danas potpisale ugovore o stipendiranju, stipendija ali i drugi vidovi pomoći koje Fondacija nudi, biti od pomoći“, kazao je Džindo koji je porijeklom iz Vlasenice.

Ugovore o stipendiranju sa studentima u novoj akademskoj godini, predstavnici Fondacije potpisat će u mjesecu oktobru.

Podsjećamo, 49 srednjoškolaca stipendista Fondacije “Izvor nade“ u prethodoj školskoj godini ostvarili su prosjek ocjena 4,3. Odličan uspjeh imao je 21 srednjoškolac a petero njih ostvarilo 5,0 prosjek ocjena.

[URIS id=4233]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021