Unesite pojam vaše pretrage

Videokonkurs Fondacije "Izvor nade": Snimi patriotizam!

 

 

logo-Fondacija-Izvor-nade

 

FONDACIJA “IZVOR NADE”

VIDEOKONKURS NA TEMU

“SNIMI PATRIOTIZAM!“

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Fondacija “Izvor nade” raspisuje videokonkurs na temu “Snimi patriotizam!”, za mlade od 13 do 25 godina.

Neki prijedlozi koji mogu biti ideje vodilje su: ukazivanje i insistiranje na rješavanju lokalnih problema, kupovina domaćih proizvoda i insistiranje na izdavanju fiskalnih računa, očuvanje maternjeg jezika, očuvanje kulturnog naslijeđa, čišćenje određenih kulturnih i ekoloških područja (stari gradovi, rijeke, jezera, šume), njegovanje multikulturalizma, poštivanje Ustava i zakona BiH, komunalna kultura, ekološka kultura, razvijanje patriotizma kod vršnjaka, međureligijska saradnja, volonterizam, promocija općina i gradova, podrška sportskim klubovima.

Snimi konkretno dobro djelo u svojoj sredini i na taj način promoviraj patriotizam prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

UČESNICI VIDEOKONKURSA:

Videokonkurs se objavljuje za mlade starosne dobi od 13 do 25 godina.

 

PRAVILA:
– Snimiti mobilnim telefonom videoklip u trajanju do dvije minute.
– Videoklip mora biti u .mp4 formatu
– Minimalna dužina videoklipa je 45 sekundi, maksimalna dužina videoklipa je 120 sekundi.
– Video-klip poslati posredstvom WeTransfer platforme https://wetransfer.com/
 U polje “Add your files“ dodajte videoklip koji želite poslati na videkonkurs
 U polje “Email to“ unesite e-mail info@izvornade.com
 U polje “Your email“ unesite vaš e-mail.
 U polje “Message“ unesite vaše ime i prezime, grad i broj telefona.
 Nakon unosa kliknite na “Transfer“.
 Nakon što preuzmemo Vaš videoklip s navedene platforme, posredstvom e-maila ćete dobiti obavijest o navedenom.
– Video mora biti kreiran u 2018. godini i ne smije biti ranije objavljivan ranije.
– Jedan učesnik može da pošalje samo jedan videoklip.
– VAŽNO je da tokom snimanja objasnite zbog čega ste odlučili snimiti videoklip i koje promjene očekujete da ćete postići snimljenim videoklipom.

 

TRAJANJE VIDEOKONKURSA:

Videokonkurs je otvoren od 18. oktobra do 15. novembra 2018. godine (do 23:59 sati).

Videoklipovi bit će uploadovani u album “Videokonkurs: Snimi patriotizam!“ na zvaničnoj Facebook stranici Fondacije “Izvor nade“ (https://www.facebook.com/FondacijaIzvorNade/).

 

NAGRADE:

Za najbolje iz navedenih kategorija predviđene su sljedeće nagrade:
Prvo mjesto: 200,00 KM (dvije stotine konvertibilnih maraka)
Drugo mjesto: 150,00 KM (stotinu pedeset konvertibilnih maraka)
Treće mjesto: 100,00 KM (stotinu konvertibilnih maraka)

 

KRITERIJI BODOVANJA:

Da biste ozvaničili svoje učešće u takmičenju, potrebno je da lajkate oficijalnu stranicu Fondacije “Izvor nade“ (https://www.facebook.com/FondacijaIzvorNade/) i podijelite vaš video iz navedenog albuma na vašem Facebook profilu.

Deset najboljih videoklipova koje budu imali najviše lajkova na kraju prvog kruga takmičenja, ulaze u uži izbor. Komisija koju imenuje Fondacija “Izvor nade“ odabrat će i nagraditi tri najbolja rada od deset radova iz prvog kruga.
Videoklipovi treba da na kreativan način prikažu načine na koje korisnici shvataju patriotizam, promoviraju državnost Bosne i Hercegovine.

 

OSTALE NAPOMENE:

Fondacija “Izvor nade“ zadržava pravo da određene videoklipove ne objavi na svojoj Facebook stranici a koji nisu u skladu s navedenom temom.

Fondacija “Izvor nade“ će nakon završenog videokonkursa najbolje videoklipove objediniti u jedan kraći film i učiniti dostupnim javnosti posredstvom online medija.
Organizator će koristiti odabrane videoklipove za poticanje i unapređivanje video stvaralaštva i promoviranje teme koju konkurs podrazumijeva.

U slučaju da učesnici videokonkursa pošalju videoklipove, a da nad istima nisu nosioci autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost.

Autor/ica je osobno odgovoran/a za prikazani motiv na videoklipu i za eventualna kršenja autorskih prava.

 

OBJAVLJIVANJE REZULTATA:

Imena autora nagrađenih videoklipova bit će objavljena 20. novembra na oficijalnoj stranici Fondacije “Izvor nade“ (www.izvornade.com).

Svečano uručenje nagrada bit će održano 22. novembra 2018. godine, u Studentskom domu “Izvor nade“ u Sarajevu.

Iz kategorije izdvajamo

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023

Održan trening za mentore i mentorice

Vršnjačko mentorstvo, kao program karijerne, akadamske i socio-emocionalne podrške vršnjacima, čine edukacije, individualni i grupni tematski susreti te treninzi usmjereni ...

10 Januara, 2023