Unesite pojam vaše pretrage

TVSA ugostila predstavnike Fondacije “Izvor nade“: U fokusu psihološko zdravlje mladih

TVSA ugostila predstavnike Fondacije Izvor nade 15.10.2019. godine. Razgovor o projektu Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih "Pokreni, promijeni, ostvari"

Predstavnici Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ gostovali su danas u emisiji “Sarajevsko jutro“.

Psihologinja Ozrenka Kadrić, direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i koordinatorica Samira Aličić javnosti su predstavili projekat Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih “Pokreni, promijeni, ostvari“ koji je namijenjen mladima s područja Općine Ilidža.

Projekat će biti realiziran u mjesecu oktobru i novembru te će biti prilika da mladi nauče više o sebi, izgrade zdrave temelje ličnosti, nauče kako se izboriti sa strahovima, preprekama, kako i gdje pronaći inspiraciju i motivaciju.

Koordinatorica projekta Aličić je posebno istakla činjenicu da se za ovaj projekat prijavio znatno veći broj od predviđenog što dovoljno govori o zainteresiranosti mladih za učešće u projektima navedenog karaktera.

Glavni cilj projekta je da mlade s Općine Ilidža upozna s problemima i rješenjima koja se kroz navedenu temu javljaju, upozna ih s njihovim ličnim sposobnostima, vještinama i talentima te ih pripremi i ohrabri za buduće životne izazove.

Psihologinja Kadrić je posebno istakla značaj govora o navedenim temama jer mladi kroz radionice o psihološkom zdravlju i ličnom razvoju mogu usvojiti korisna znanja za budući rad i razvoj.

Direktor Agetović prezentirao je određene aktivnosti koje Fondacija planira realizirati u ovoj kalendarskoj godini te se zahvalio Televiziji Sarajevo na kontinuiranoj podršci i medijskom praćenju rada Fondacije.

 

Iz kategorije izdvajamo

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022

Vikend program TVSA o Mini školi kodiranja

Aldin Kovačević i Delila Bajrić su gostovali danas u Vikend programu Televizije Sarajevo i govorili malo više o Mini školi ...

30 Januara, 2021

AlfaTv je u emisiji 'Danas' ugostila naše koordinatore projekta Mini-škole neformalne edukacije

Uoči početka pete po redu Mini škole neformalne edukacije, koordinatori projekta Samira Aličić i Ajdin Karić gostovali su u emisiji ...

18 Decembra, 2020