Unesite pojam vaše pretrage

TVSA ugostila predstavnike Fondacije “Izvor nade“: U fokusu psihološko zdravlje mladih

TVSA ugostila predstavnike Fondacije Izvor nade 15.10.2019. godine. Razgovor o projektu Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih "Pokreni, promijeni, ostvari"

Predstavnici Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ gostovali su danas u emisiji “Sarajevsko jutro“.

Psihologinja Ozrenka Kadrić, direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i koordinatorica Samira Aličić javnosti su predstavili projekat Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih “Pokreni, promijeni, ostvari“ koji je namijenjen mladima s područja Općine Ilidža.

Projekat će biti realiziran u mjesecu oktobru i novembru te će biti prilika da mladi nauče više o sebi, izgrade zdrave temelje ličnosti, nauče kako se izboriti sa strahovima, preprekama, kako i gdje pronaći inspiraciju i motivaciju.

Koordinatorica projekta Aličić je posebno istakla činjenicu da se za ovaj projekat prijavio znatno veći broj od predviđenog što dovoljno govori o zainteresiranosti mladih za učešće u projektima navedenog karaktera.

Glavni cilj projekta je da mlade s Općine Ilidža upozna s problemima i rješenjima koja se kroz navedenu temu javljaju, upozna ih s njihovim ličnim sposobnostima, vještinama i talentima te ih pripremi i ohrabri za buduće životne izazove.

Psihologinja Kadrić je posebno istakla značaj govora o navedenim temama jer mladi kroz radionice o psihološkom zdravlju i ličnom razvoju mogu usvojiti korisna znanja za budući rad i razvoj.

Direktor Agetović prezentirao je određene aktivnosti koje Fondacija planira realizirati u ovoj kalendarskoj godini te se zahvalio Televiziji Sarajevo na kontinuiranoj podršci i medijskom praćenju rada Fondacije.

 

Link gostovanja objavljujemo uskoro.

Iz kategorije izdvajamo

Vrsnjacko mentorstvo Fondacije Izvor nade, emisija_Impuls_znanja_2020

Videoprilog o vršnjačkom mentorstvu Fondacije "Izvor nade"

U 116. emisiji "Impuls znanja" čije emitovanje prenosi 12 lokalnih tv stanica, gledaoci mogu pogledati i prilog o programu vršnjačkog ...

13 Aprila, 2020

FTV o akciji nabavke računara i laptopa za djecu Kantona Sarajevo

Danas je u Osnovnoj školi "Mustafa Busuladžić", u sarajevskom naselju Dobroševići, uručena donacija od 25 računara za potrebe osnovaca kako ...

11 Aprila, 2020

Naida Kokić gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH

Naida Kokić, zamjenica direktora Fondacije "Izvor nade" jutros je gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH te govorila o aktivnostima koje ...

9 Aprila, 2020