Unesite pojam vaše pretrage

Televizija Sarajevo ugostila predstavnike Fondacije "Izvor nade": Razgovarano o Ljetnoj školi 2018.

Gostovanje predstavnika Fondacije Izvor nade u programu TVSA, august 2018.

Predstavnici Fondacije “Izvor nade”, direktor Tarik Agetović i koordinator Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta Damir Bešlija, gostovali su danas u programu Televizije Sarajevo.

Agetović i Bešlija su u programu emisije “Sarajevsko jutro” podijelili s gledateljima informacije o Ljetnoj školi za djecu iz povratničkih mjesta koja se održava u Sarajevu od 25. do 28. augusta.

Agetović je istakao kako je Fondacija stekla značajno iskustvo u organizaciji ove škole i da očekuje odlične rezultate kada je u pitanju i ovogodišnja Ljetna škola, posebno u domenu zadovoljstva učesnika škole.

Bešlija je podijelio utiske s prva dva dana Ljetne škole te istakao kako su učesnici zadovoljni organizacijom škole. On je naznačio da Fondacija poklanja značajnu pažnju kvaliteti same škole te da je kvalitet, a ne kvantitet, prvi izbor Fondacije “Izvor nade”.

Program Ljetne škole obuhvatit će posjete najznačajnijim kulturnim, historijskim, vjerskim i prirodnim znamenitostima Sarajeva kao što su Zemaljski muzej BiH, Vijećnica, Baščaršija, Tunel spasa, Gazi Husrev-begova biblioteka, Muzej Alija Izetbegović, Vrelo Bosne, Pionirska dolina.

Pored kulturnih, historijskih, vjerskih i prirodnih znamenitosti grada Sarajeva, učesnici škole će kroz druženje ostvariti nova prijateljstva, što je svakako jedan od ciljeva ove Ljetne škole.

Ovogodišnju Ljetnu školu podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dio atmosfere iz studija pogledajte u nastavku:

 

Iz kategorije izdvajamo

Vrsnjacko mentorstvo Fondacije Izvor nade, emisija_Impuls_znanja_2020

Videoprilog o vršnjačkom mentorstvu Fondacije "Izvor nade"

U 116. emisiji "Impuls znanja" čije emitovanje prenosi 12 lokalnih tv stanica, gledaoci mogu pogledati i prilog o programu vršnjačkog ...

13 Aprila, 2020

FTV o akciji nabavke računara i laptopa za djecu Kantona Sarajevo

Danas je u Osnovnoj školi "Mustafa Busuladžić", u sarajevskom naselju Dobroševići, uručena donacija od 25 računara za potrebe osnovaca kako ...

11 Aprila, 2020

Naida Kokić gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH

Naida Kokić, zamjenica direktora Fondacije "Izvor nade" jutros je gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH te govorila o aktivnostima koje ...

9 Aprila, 2020