Unesite pojam vaše pretrage

Televizija Sarajevo ugostila predstavnike Fondacije "Izvor nade": Razgovarano o Ljetnoj školi 2018.

Gostovanje predstavnika Fondacije Izvor nade u programu TVSA, august 2018.

Predstavnici Fondacije “Izvor nade”, direktor Tarik Agetović i koordinator Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta Damir Bešlija, gostovali su danas u programu Televizije Sarajevo.

Agetović i Bešlija su u programu emisije “Sarajevsko jutro” podijelili s gledateljima informacije o Ljetnoj školi za djecu iz povratničkih mjesta koja se održava u Sarajevu od 25. do 28. augusta.

Agetović je istakao kako je Fondacija stekla značajno iskustvo u organizaciji ove škole i da očekuje odlične rezultate kada je u pitanju i ovogodišnja Ljetna škola, posebno u domenu zadovoljstva učesnika škole.

Bešlija je podijelio utiske s prva dva dana Ljetne škole te istakao kako su učesnici zadovoljni organizacijom škole. On je naznačio da Fondacija poklanja značajnu pažnju kvaliteti same škole te da je kvalitet, a ne kvantitet, prvi izbor Fondacije “Izvor nade”.

Program Ljetne škole obuhvatit će posjete najznačajnijim kulturnim, historijskim, vjerskim i prirodnim znamenitostima Sarajeva kao što su Zemaljski muzej BiH, Vijećnica, Baščaršija, Tunel spasa, Gazi Husrev-begova biblioteka, Muzej Alija Izetbegović, Vrelo Bosne, Pionirska dolina.

Pored kulturnih, historijskih, vjerskih i prirodnih znamenitosti grada Sarajeva, učesnici škole će kroz druženje ostvariti nova prijateljstva, što je svakako jedan od ciljeva ove Ljetne škole.

Ovogodišnju Ljetnu školu podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dio atmosfere iz studija pogledajte u nastavku:

 

Iz kategorije izdvajamo

TVSA ugostila predstavnike Fondacije Izvor nade 15.10.2019. godine. Razgovor o projektu Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih "Pokreni, promijeni, ostvari"

TVSA ugostila predstavnike Fondacije “Izvor nade“: U fokusu psihološko zdravlje mladih

Predstavnici Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ gostovali su danas u emisiji “Sarajevsko jutro“. Psihologinja Ozrenka Kadrić, direktor Fondacije ...

Oktobar 15, 2019

Jajce Online: Fondacija "Izvor nade" finansirala ekskurziju učenicima iz Kuprešana

Portal Jajce Online objavio je vijest o ekskurziji učenika OŠ “Jajce” Kruščica PŠ Kuprešani. Učenici su posjetili vezirski grad Travnik, a ...

Juni 11, 2019
Casopis Student o Fondaciji Izvor nade, maj 2019.

Časopis STUDENT: Fondacija “Izvor nade“ nudi novi standard studentskog smještaja

Novi broj Informativnog časopisa STUDENT donosi i članak o Fondaciji “Izvor nade“. Devet godina rada Fondacije bilo je razlog da ...

Maj 27, 2019