Unesite pojam vaše pretrage

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju sa predstavnicima nastavnog procesa.

Bliži se kraj prvog polugodišta, intenzivan i izazovan period za sve učenike i učenice. U svemu tome, ljudi oko nas nam ponekad mogu olakšati a često i vrlo otežati naša stanja. Zanima te kako se kvalitetno nositi sa svojom okolinom i vršnjacima i vršnjakinjama? Želiš odmoriti na trenutak i osnažiti svoje kapacitete? Želiš u posjednji mjesec ove godine ući dodatno spreman I spremna i dostići svoje pune potencijale? Onda je nedjelja povjrenja mjesto koje tražiš i koje ti pripada!

Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li šta je to, što mi očekujemo od sebe? I koliko vremena imamo za sve to?

Ponekad pomislimo kako bi nam dobro došao neki trik, ili savjet zlata vrijedan. Kako da iskoristimo vrijeme, kako da se snađemo u nekoj situaciji, kako da riješimo određeni problem, kako da se posvetimo sebi. Puno je ovih kako. A premalo vremena. Ali samo onda, ako ne znamo kako ga koristiti.

Pred vama je program koji ima za cilj pružiti srednjoškolcima i srednjoškolkama razne tehnike samopomoći. Način da se nose sa svim izazovima svakodnevnice i u svemu tome dostignu svoje pune potencijale.

Nedjelja povjerenja je mjesto gdje svi pripadamo. Sa svim svojim strahovima, borbama, željama, mislima, idejama, potrebama, iskustvima i podugačak je red. Ima mjesta i za tebe. HEJ TI, dođi, zabavi se, uči i rasti! 😎

Prilika za srednjoškolce da provedu nedjelju sa vršnjacima, uče o sebi i svijetu oko sebe uz grupu podrške koja prihvata, razumije i podstiče na izvrsnost.

U pubertetu se uče ili stiču obrasci ponašanja koji nas prate čitav život. U pubertetu se pokaže sve što nije valjalo u djetinjstvu.

Dok učimo upravljati i rješavati probleme u svakodnevnom životu, nerijetko doživljavamo stres. Osim toga, mnoga djeca i adolescenti također se nose s utjecajem traume. Savjetovanje, grupne edukacije mogu pomoći mladima da bolje razumiju svoje emocije, mogu naučiti zdrave načine nošenja sa stresom, mogu poboljšati svoje samopouzdanje i izgraditi čvrste odnose, mogu slijediti svoje buduće ciljeve. Djetinjstvo i adolescencija je vrlo uzbudljivo, ali i vrlo zbunjujuće vrijeme. Mladi cijene mjesto gdje se osjećaju saslušanim, a ne osuđujućim, i gdje imaju prostor da na neki način pokušaju shvatiti sebe i shvatiti šta im je važno. Teen talks je prostor koji olakšava razumjevanje, osnaživanje i rast za srednjoškolce.

Prirodno je da osjećamo ponekad kako nas baš i ne razumiju, da nam treba dodatnih vještina da savladamo svakodnevne izazove. Ali, NISI SAM I NISI SAMA! POVEŽI SE SA VRŠNJACIMA! ISKAŽI SEBE! NAUČI TEHNIKE “PREŽIVLJAVANJA”!

💎Teen Talks predstavlja pomoć djeci i roditeljima kako prepoznati uzroke i nastanak konflikta/problema, te ovladati tehnikama kako ih artikulisati i prevladati.

  • Želite saznati kako SE NIŠTA NE PODRAZUMJEVA? 
  • Želiš naučiti KAKO IZBJEĆI MANIPULATORE? 
  • Zanima te KAKO ARTIKULISATI KONFLIKT I GRADITI KOMPROMISE? 
  • Proces DONOŠENJA ODLUKA? 
  • I šta su to NEEKSPLODIRANE UBOJITE EMOCIJE?

Realizacija je predviđena kroz tri ciklusa radionica. Prvi ciklus je bio baziran na temu “učenik vs nastavnik” i realizovan je u septembru ove godine. Dok je drugi više orjentisan ka “vršnjak vs vršnjak” vještinama i znanju na koji vas pozivamo u nedjelju 4.12.2022., a treći i posljednji obrađuje teme “učenik vs roditelj”. Realizacija trećeg dijela je planirana na proljeća.

📍DRUGI CIKLUS: BEPLATAN!

ORGANIZATOR SNOSI TROŠKOVE:

Kotizacija: ☑️
Hrana i osvježenje: ☑️

Prijave otvorene do
01.12.2022. 23:59

Mi znamo gdje ćemo za vikend, a vi? See ya 😀

Iz kategorije izdvajamo

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023

Održan trening za mentore i mentorice

Vršnjačko mentorstvo, kao program karijerne, akadamske i socio-emocionalne podrške vršnjacima, čine edukacije, individualni i grupni tematski susreti te treninzi usmjereni ...

10 Januara, 2023