Unesite pojam vaše pretrage

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju sa predstavnicima nastavnog procesa.

Bliži se kraj prvog polugodišta, intenzivan i izazovan period za sve učenike i učenice. U svemu tome, ljudi oko nas nam ponekad mogu olakšati a često i vrlo otežati naša stanja. Zanima te kako se kvalitetno nositi sa svojom okolinom i vršnjacima i vršnjakinjama? Želiš odmoriti na trenutak i osnažiti svoje kapacitete? Želiš u posjednji mjesec ove godine ući dodatno spreman I spremna i dostići svoje pune potencijale? Onda je nedjelja povjrenja mjesto koje tražiš i koje ti pripada!

Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li šta je to, što mi očekujemo od sebe? I koliko vremena imamo za sve to?

Ponekad pomislimo kako bi nam dobro došao neki trik, ili savjet zlata vrijedan. Kako da iskoristimo vrijeme, kako da se snađemo u nekoj situaciji, kako da riješimo određeni problem, kako da se posvetimo sebi. Puno je ovih kako. A premalo vremena. Ali samo onda, ako ne znamo kako ga koristiti.

Pred vama je program koji ima za cilj pružiti srednjoškolcima i srednjoškolkama razne tehnike samopomoći. Način da se nose sa svim izazovima svakodnevnice i u svemu tome dostignu svoje pune potencijale.

Nedjelja povjerenja je mjesto gdje svi pripadamo. Sa svim svojim strahovima, borbama, željama, mislima, idejama, potrebama, iskustvima i podugačak je red. Ima mjesta i za tebe. HEJ TI, dođi, zabavi se, uči i rasti! 😎

Prilika za srednjoškolce da provedu nedjelju sa vršnjacima, uče o sebi i svijetu oko sebe uz grupu podrške koja prihvata, razumije i podstiče na izvrsnost.

U pubertetu se uče ili stiču obrasci ponašanja koji nas prate čitav život. U pubertetu se pokaže sve što nije valjalo u djetinjstvu.

Dok učimo upravljati i rješavati probleme u svakodnevnom životu, nerijetko doživljavamo stres. Osim toga, mnoga djeca i adolescenti također se nose s utjecajem traume. Savjetovanje, grupne edukacije mogu pomoći mladima da bolje razumiju svoje emocije, mogu naučiti zdrave načine nošenja sa stresom, mogu poboljšati svoje samopouzdanje i izgraditi čvrste odnose, mogu slijediti svoje buduće ciljeve. Djetinjstvo i adolescencija je vrlo uzbudljivo, ali i vrlo zbunjujuće vrijeme. Mladi cijene mjesto gdje se osjećaju saslušanim, a ne osuđujućim, i gdje imaju prostor da na neki način pokušaju shvatiti sebe i shvatiti šta im je važno. Teen talks je prostor koji olakšava razumjevanje, osnaživanje i rast za srednjoškolce.

Prirodno je da osjećamo ponekad kako nas baš i ne razumiju, da nam treba dodatnih vještina da savladamo svakodnevne izazove. Ali, NISI SAM I NISI SAMA! POVEŽI SE SA VRŠNJACIMA! ISKAŽI SEBE! NAUČI TEHNIKE “PREŽIVLJAVANJA”!

💎Teen Talks predstavlja pomoć djeci i roditeljima kako prepoznati uzroke i nastanak konflikta/problema, te ovladati tehnikama kako ih artikulisati i prevladati.

  • Želite saznati kako SE NIŠTA NE PODRAZUMJEVA? 
  • Želiš naučiti KAKO IZBJEĆI MANIPULATORE? 
  • Zanima te KAKO ARTIKULISATI KONFLIKT I GRADITI KOMPROMISE? 
  • Proces DONOŠENJA ODLUKA? 
  • I šta su to NEEKSPLODIRANE UBOJITE EMOCIJE?

Realizacija je predviđena kroz tri ciklusa radionica. Prvi ciklus je bio baziran na temu “učenik vs nastavnik” i realizovan je u septembru ove godine. Dok je drugi više orjentisan ka “vršnjak vs vršnjak” vještinama i znanju na koji vas pozivamo u nedjelju 4.12.2022., a treći i posljednji obrađuje teme “učenik vs roditelj”. Realizacija trećeg dijela je planirana na proljeća.

📍DRUGI CIKLUS: BEPLATAN!

ORGANIZATOR SNOSI TROŠKOVE:

Kotizacija: ☑️
Hrana i osvježenje: ☑️

Prijave otvorene do
01.12.2022. 23:59

Mi znamo gdje ćemo za vikend, a vi? See ya 😀

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023