Unesite pojam vaše pretrage

Studentski informativni časopis "Student" objavio intervju s Ismetom Fazlićem

Ismet Fazlic casopis Student 2

Studentski informativni časopis “Student“ u majskom izdanju objavio je intervju sa Ismetom Fazlićem, najboljim studentom Šumarskog fakulteta u Sarajevu.

Fazlić, koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade“, u intervjuu je pojasnio otkud ljubav prema šumarstvu, šta učiniti da se stanje mladih promijeni te zašto je važno učiti radi znanja a ne ocjena.

“Sa znanjem često dolaze i veće ocjene, dok kod nastojanja da se dobiju što veće ocjene, znanje može da izostane ili nestane. Ukoliko mladi sa usvojenim znanjem i saznanjima završe fakultete, postaju sposobni da sami sebi stvaraju posao i bolje uslove za egzistenciju, nezaviseći u velikoj mjeri od situacije na tržištu rada. Takve mlade osobe sa dodatno usađenim moralnim vrijednostima i vrlinama postaju zdrave jedinke društva i temelj za uspješan razvoj i perspektivu budućnosti naše zajednice, odnosno domovine“, kazao je između ostalog Fazlić za 161. izdanje studentskog informativnog časopisa “Student”.

Čitav intervju pročitajte u nastavku.

Ismet Fazlic casopis Student

Iz kategorije izdvajamo

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

21 Juna, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021