Unesite pojam vaše pretrage

Studenti Fakulteta elektrotehnike iz Tuzle u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Posjeta studenata Fakulteta elektrotehnike iz Tuzle

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ sinoć je u studentskim domovima u Sarajevu ugostila studente Elektrotehničkog fakulteta iz Tuzle.

Studenti su tokom jučerašnjeg dana boravili u posjeti Elektroprivredi Bosne i Hercegovine, dok će danas obići postrojenja Hidroelektrane u Jablanici.

Adis Nukić, predsjednik Udruženja studenata Fakulteta elektrotehnike Tuzla, izrazio je zahvalnost na iskazanom gostoprimstvu.

“Preporuku za posjetu vašoj Fondaciji dobili smo od prijatelja iz Tuzle. Svaki način da se olakša studentima, pa i kroz ovakve posjete, je hvale vrijedan. Na sastanku s direktorom Fondacije upoznali smo se s aktivnostima koje su u toku kao i s mogućnostima apliciranja na stipendije ove Fondacije“, kazao je Nukić s kojim na stručnoj ekskurziji nalazi 20 studenta i studentica.

Nukić je kazao kako ih danas očekuje boravak u Jablanici, a nakon toga i posjeta Splitu gdje će obići postrojenja vjetroelektrane “Kamensko“.

Studentice Fakulteta elektrotehnike iz Tuzle boravile su prostorijama Ureda Fondacije "Izvor nade" u Nedžarićima
Studentice Fakulteta elektrotehnike iz Tuzle boravile su prostorijama Ureda Fondacije “Izvor nade” u Nedžarićima

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ zahvalio se gostima iz Tuzle na posjeti te izrazio nadu da će stručna ekskurzija biti od koristi za buduće inžinjere elektrotehnike.

“Fondacija je, kao i do sada, otvorena za studente i dobronamjerne ljude. Drago nam je da možemo biti od koristi u povodu realizacije ove stručne ekskurzije“, kazao je direktor Agetović.

Ženska grupa boravila je u Uredu Fondacije “Izvor nade“ koji se nalazi u Nedžarićima.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021