Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije "Izvor nade" posjetili Bosansku krajinu

Posjeta srednjoskolaca iz Travnika Bosanskoj krajini

Posjeta srednjoskolaca iz Travnika Bosanskoj krajini

Srednjoškolci iz Travnika čije školovanje djelimično finansira Fondacija “Izvor nade“ prve dane mjeseca oktobra proveli su u obilasku nekoliko bh. gradova sjeverozapadne Bosne.

U organizaciji aktivista Fondacije, srednjoškolci su posjetili Banja Luku, Bosansku Krupu, Bihać i Cazin. Za neke je ovo bila prva posjeta navedenim gradovima i brojnim znamenitostima koje ih krase.

Neizostavna destinacija grada Banjaluke bila je džamija Ferhadija koja je otvorena ove godine. Učenici nisu krili zadovoljstvo što imaju priliku posjetiti ovu džamiju te čuti nekoliko dodatnih informacija o njenoj historiji i značaju koji ima za banjalučki kraj.

Srednjoškolci su u gradu na Vrbasu posjetili i čuvenu tvrđavu Kastel koja slovi za jednu od najstarijih građevina u Bosni i Hercegovini. Pored obilaska Kastela, lijepo vrijeme dopustilo je ugodnu šetnju centrom Banja Luke.

Bosanska Krupa, grad na rijeci Uni, i obilazak Starog grada s kojeg se pruža lijep pogled na ostatak grada, bili su vrlo interesantni grupi od 19 srednjoškolaca koliko ih je učestvovalo u organiziranoj posjeti ovom dijelu naše zemlje.

Bihaći korzo, džamija Fethija i Una nezaobilazna su turistička mjesta koja nije zaobišla ni ova grupa učenika. Uz Bihać, srednjoškolci su posjetili i grad Cazin.

Učenici saglasni: Vrijedilo bi ponovo posjetiti Krajinu

Kasim Jašarević, jedan je od učesnika ovog putovanja. Ističe da je na njega najveći dojam ostavila posjeta gradu na Vrbasu.

“U Banja Luci je bilo fantastično. Najviše mi se svidjela posjeta Ferhadiji. Za mene je ovo bilo jedno nezaboravno putovanje“, kaže Jašarević.

Muamer Sažić kaže kako ga je fascinirala čistoća koju je zatekao u Banja Luci i Bihaću.

“Nevjerovatna ljetpota i čistoća. Bihać je prelijep grad. Ukoliko dodamo na to rijeku Unu ne treba tražiti drugi grad za ljetovanje”, ističe Sažić.

Muharem Rujanac, kaže kako je svako putovanje novo iskustvo.

“U Banja Luci smo vidjeli brojne znamenitosti. U Cazinu smo imali priliku kupiti kestenje, što je, za dosta nas, bilo prvo iskustvo“, kaže Rujanac i ističe da bi rado ponovio ovo putovanje.

[URIS id=2326]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021