Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali iftar za 200 osoba u Livnu

Stipendisti Fondacije organizirali iftar za 200 postača u Livnu

Stipendisti Fondacije organizirali iftar za 200 postača u Livnu

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali su, u povodu mjeseca Ramazana, iftar za mlade s područja Medžlisa Islamske zajednice Livno.

Posebnu pažnju u povodu iftara izazvala je činjenica da su stipendisti samoinicijativno se organizirali, sakupili novčana sredstva i odlučili posjetiti džemat na zapadu naše zemlje kako bi s džematlijama Livna podijelili radost Ramazana i iftara.

Husein ef. Topalović, imam u Livnu, kazao je kako se radi o hvale vrijednoj akciji koju su stipendisti Fondacije pripremili sedmi dan mjeseca Ramazana.

“Mi smo navikli da nas prijatelji iz Fondacije ‘Izvor nade’ posjećuju i pripređuju iftar. Ove godine je to mlađa populacija. Vaša podrška nam svakako znači, posebno za mlade iz ovog kraja. Vjerujem da će mladi prepoznati ovu ljudsku, a kroz stipendiranje i materijalnu podršku, koju pruža Fondacija.

Treba zahvaliti i moliti Allaha dž.š., da u ovim ramazanskim danima, usadi u naša srca ljubav prema vjeri, da se naša srca zbliže. Vjerujem da će veći broj omladine prepoznati vašu iskrenost i nastaviti saradnju u budućnosti“, kazao je ef. Topalović u povodu organiziranog iftara.

Gradska džamija na Topovima u Livnu bila je premala da primi sve postače te su organizatori dodatno obezbijedili i mektebske prostorije kako bi primili sve postače tokom iftara.

“Raduje nas činjenica da su naši stipendisti od svojih stipendija ili svojih džeparaca izdvojili sredstava kako bi pripremili iftar za više od 200 postača u Livnu. Kod naših stipendista pokušavamo razvijati osjećaj filantropijskog djelovanja, osjećaj kulture davanja i brige za drugog“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović.

[URIS id=3551]

Iz kategorije izdvajamo

Kampanja 16 dana aktivizma - Ne_žmiri Vol. 2

Fondacija “Izvor nade” drugu godinu zaredom realizuje aktivnosti povodom 16 dana aktivizma u sklopu kampanje “Ne žmiri”, kojom se želi ...

8 Decembra, 2022

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

PRIJAVI ME U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju ...

27 Novembra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022