Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali iftar za 200 osoba u Livnu

Stipendisti Fondacije organizirali iftar za 200 postača u Livnu

Stipendisti Fondacije organizirali iftar za 200 postača u Livnu

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali su, u povodu mjeseca Ramazana, iftar za mlade s područja Medžlisa Islamske zajednice Livno.

Posebnu pažnju u povodu iftara izazvala je činjenica da su stipendisti samoinicijativno se organizirali, sakupili novčana sredstva i odlučili posjetiti džemat na zapadu naše zemlje kako bi s džematlijama Livna podijelili radost Ramazana i iftara.

Husein ef. Topalović, imam u Livnu, kazao je kako se radi o hvale vrijednoj akciji koju su stipendisti Fondacije pripremili sedmi dan mjeseca Ramazana.

“Mi smo navikli da nas prijatelji iz Fondacije ‘Izvor nade’ posjećuju i pripređuju iftar. Ove godine je to mlađa populacija. Vaša podrška nam svakako znači, posebno za mlade iz ovog kraja. Vjerujem da će mladi prepoznati ovu ljudsku, a kroz stipendiranje i materijalnu podršku, koju pruža Fondacija.

Treba zahvaliti i moliti Allaha dž.š., da u ovim ramazanskim danima, usadi u naša srca ljubav prema vjeri, da se naša srca zbliže. Vjerujem da će veći broj omladine prepoznati vašu iskrenost i nastaviti saradnju u budućnosti“, kazao je ef. Topalović u povodu organiziranog iftara.

Gradska džamija na Topovima u Livnu bila je premala da primi sve postače te su organizatori dodatno obezbijedili i mektebske prostorije kako bi primili sve postače tokom iftara.

“Raduje nas činjenica da su naši stipendisti od svojih stipendija ili svojih džeparaca izdvojili sredstava kako bi pripremili iftar za više od 200 postača u Livnu. Kod naših stipendista pokušavamo razvijati osjećaj filantropijskog djelovanja, osjećaj kulture davanja i brige za drugog“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović.

[URIS id=3551]

Iz kategorije izdvajamo

Uloži u obrazovanje

Dragi prijatelji, pozivamo vas da se uključite u akciju Budućnost je obrazovanjem istkana i budete niti koje spajaju mlade, obrazovanje i ...

21 Septembra, 2020
Iftari MIZ Zvornik 13.5.2020. podjela c

Fondacija Izvor nade podijelila 1.000 iftara širom BiH

Fondacija “Izvor nade“ u okviru Akcije Iftari 2020. realizirane tokom mjeseca ramazana podijelila je 1000 iftara širom Bosne i Hercegovine. Ove ...

22 Maja, 2020
fondacija-izvor-nade-konkurs-2020-studenti

Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/21. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” ...

4 Maja, 2020