Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije darovali krv i uzeli učešće u akciji “Budi heroj, daruj krv!“

Darivanje krvi dec 2017 Fondacija Izvor nade a

Darivanje krvi dec 2017 Fondacija Izvor nade a

Fondacija “Izvor nade“ u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH upriličila je akciju darivanja krvi pod nazivom “Budi heroj, daruj krv!“.

Cilj akcije bio je animirati studente stipendiste Fondacije da daju krv i time pomognu rad Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH koji svakodnevno prima veliki broj upita o dozama “tečnosti što život znači“.

Darivanje je organizirano u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži te Uredu Fondacije u sarajevskom naselju Nedžarići.

Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH sa svojim timom zadovoljan je današnjim odzivom studenata i uposlenika Fondacije “Izvor nade“ i istoimenog studentskog doma.

U razgovoru sa stipendistima naglašeno je da darivanje krvi ne šteti zdravlju ako se provedu svi propisani postupci pri odabiru davalaca krvi.

Definiciju dobrovoljnih davaoca krvi odredilo je Međunarodno udruženje transfuziologa (ISBN), Međunarodni Crveni križ (IFCR), Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Europsko vijeće (Council of Europe), te je prihvaćena u svim zemljama svijeta.

“Kroz ovu akciju željeli smo dati doprinos da nečiji život bude spašen. Sam naziv akcije kaže kako možemo biti heroji dajući ono što je nekim ljudima potrebno. Nadamo se i budućoj uspješnoj saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH“, kazao je Irfan Djedović, koordinator za rad sa studentima.

[URIS id=4569]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021