Unesite pojam vaše pretrage

sikiş mobil porno

Srednjoškolci stipendisti Fondacije “Izvor nade“ posjetili Tuzlu i Zenicu

Srednjoškolci iz Sarajeva posjetili Tuzlu i Zenicu

 

Srednjoškolci iz Sarajeva posjetili Tuzlu i Zenicu

Srednjoškolci stipendisti Fondacije “Izvor nade“ i voditelji Ureda Fondacije “Izvor nade“ – Otoka, jučer su upriličili jednodnevnu ekskurziju u Tuzlu i Zenicu.

Jesenji dan iskorišten je u punom kapacitetu. Srednjoškolci su, s aktivistima Fondacije “Izvor nade“, na put prema Tuzli krenuli u ranim jutarnjim satima a sve s ciljem da se obiđe što više historijskih i kulturnih znamenitosti dva navedena grada.

Srednjoškolce su u Tuzli primili aktivisti Fondacije “Proljeće“ te su nakon, zajedničkog doručka, obišli znamenitosti Tuzle: Pannonicu, Kapiju i Kip kralja Tvrtka. U poslijepodnevnim satima aktivisti Fondacije “Izvor nade“ sa srednjoškolcima zaputili su se prema Zenici.

Upriličen je obilazak srednjovjekovnog bosanskog grada Vranduka a ambijent tokom predavanja vodiča o  ovom starom gradu oduševio je srednjoškolce stipendiste Fondacije.

Nakon obilaska Vranduka, upriličeno je druženje srednjoškolaca sa aktivistima Fondacije “Svjetlost“ u Zenici.

Atmosfera tokom čitavog putovanja je bila na vrhunskom nivou a zadovoljstvo organizacijom i realiziranim aktivnostima najbolje govori u prilog tome. Srednjoškolci su izrazili nadu da će Fondacija “Izvor nade“ organizirati još sličnih putovanja.

“Vrlo je važno organizirati ovakve edukativno-rekreativne projekte za srednjoškolce jer na ovaj način omogućavamo da bolje upoznaju različite dijelove zemlje u kojoj žive“, kazao je Azur Selimović, aktivista Fondacije “Izvor nade“.

“Ja sam tek prvi razred srednje škole. Prije dva mjeseca sam stigao u Sarajevo i ovo je za mene bilo jedno novo iskustvo te mogu iskazati oduševljenje ovakvim projektom. Nikada ranije nisam bio u Tuzli niti sam ranije imao priliku obići Vranduk. Sada smo to obišli i više sam nego zadovoljan organiziranim putovanjem te se nadam da će ih bit još“, kazao je Amel Šehić, stipendista Fondacije “Izvor nade“.

[URIS id=2505]

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018