Unesite pojam vaše pretrage

Profil studenata: Muaz Kasumović

Prosjek ocjena na ETF-u u Sarajevu: 10.0

124

Muaz Kasumović najbolji student prvog semestra na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Povod našeg intervija  je vaš uspjeh u prvom semestru studija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje ste ostvarili zavidne rezultate položivši sve ispite ocjenom 10.0.

Ime i Prezime: Muaz Kasumović.

Datum i mjesto rođenja: 27. 03. 1995. godine u Travniku.

Zanimanje: Student na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Koji je vaš hobi: Moj hobi je košarka. U slobodno vrijeme volim da igram košarku s prijateljima, ali također volim i da pogledam neku košarkašku utakmicu.

Koliko stranih jezika govorite: Govorim aktivno engleski jezik, a turski „solidno“ govorim.

Gdje ste prvo čuli za Fondaciju “Izvor nade”: Pošto sam srednju školu pohađao na Sarajevo College-u za fondaciju sam čuo već nekad u drugom razredu od profesora na koledžu.

Zašto ste baš odabrali da živite u ovom studentskom domu: Više je razloga. Navest ću ih par. Zgrada je nova i moderna pa je to bila jedna od stvari koja je prevagnula. Dok sam pohađao srednju školu imao sam priliku da posjetim dom u par navrata i da osjetim dio atmosfere koja vlada u  domu. Smatram da je vrlo bitno da čovjek bude okružen ljudima s kojima u bilo kojem trenutku može porazgovarati, potražiti pomoć od njih i koji će mu biti podrška. Ovaj dom to nudi pa je to bio također razlog da budem dio ove velike porodice.

Šta biste promijenili u domu: Dodao bih teretanu.

Koja vam je ličnost uzor u BiH i zašto: U Bosni i Hercegovini postoji mnogo ličnosti koji zaista svojim osobinama  daju primjer svima, a pogotovo mlađoj populaciji, kako bi trebala izgledati jedna uspješna ličnost, ali trenutno nemam ličnost  koja me u potpunosti inspiriše, mada u pojedinim segmentima života  postoje osobe koje su mi uzori.

Koliko imate pravih prijatelja kojima želite isto kao i sebi: Živimo u teškom vremenu gdje čovjek ima malo pravih prijatelja i pravo je bogatstvo imati ljude koje možeš nazvati prijateljima. Također još jedna karakteristika ovog teškog vremena je širenje negativnih ljudskih osobina kao što su zavist i sebičnost. Čovjek se mora oduprijeti tome i truditi se da svakome mislim kao i sebi.

Gdje vidite budućnost mladih u BiH: U obrazovanju definitivno. Obrazovanje je ispravan put ka uspjehu mladog  čovjeka kao persone i put uspjeha jednog društva.

Koju ste zadnju knjigu pročitali i kada: „Biblija, Kur’an i nauka“  od dr. Maurice Bucaille prije nekih mjesec dana dok sam bio na zimskoj pauzi između semestara.

Da li biste napustili BiH i zašto: Činjenica je da većina uspješnih studenata iz BiH odlazi na doškolovavanje na poznate europske i svjetske univerzitete. Ne bih oklijevao ukoliko bi se ukazala  prilika za nastavak školovanja na nekom kvalitetnom univerzitetu van BiH. Međutim, ukoliko bih i otišao nastojao bih da se vratim u BiH.

Koje mjesto najviše volite: Rodni Travnik.

Da znate da ćete sutra umrijeti šta biste danas uradili: Teško pitanje.

Gdje vidite sebe za 10 godina: Sebe za 10 godina vidim kao produktivnog člana ovog društva koji će prenositi znanja na mlađe generacije i biti primjer drugima.

Šta biste na kraju poručili simpatizerima Fondacije “Izvor Nade”: Svaki trud će se isplatiti. Nastojmo dati sve od sebe da bi nam svima bilo bolje.

Iz kategorije izdvajamo

Halid i Fadil Merdic, stipendisti Fondacije Izvor nade

Braća Halid i Fadil Merdić, stipendisti Fondacije: Poticati sebe i druge na društveni aktivizam

  Braća Halid i Fadil Merdić iz Bihaća za svoj studentski put izabrali su studije u Sarajevu. Halid je trenutno student ...

15 Aprila, 2020
Selma Turcinovic, stipendistica Fondacije Izvor nade

Selma Turčinović, stipendistica Fondacije “Izvor nade“: Uspjeh nije novac, uspjeh su djela

Selma Turčinović, stipendistica Fondacije “Izvor nade“ godinama već aktivno radi u nevladinom sektoru. Srednjoškolsku ljubav prema sistemima i upravljanjima krunisala ...

3 Februara, 2020
Ajdin Muharemovic, Fondacija Izvor nade

Ajdin Muharemović: Vrsni matematičar s prosjekom ocjena 9,8 na Prirodno-matematičkom fakultetu Sarajevo

  Ajdin Muharemović vrsni je matematičar s prosjekom ocjena 9,8 i student Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu. Stipendista je Fondacije “Izvor nade“ ...

10 Decembra, 2019