Unesite pojam vaše pretrage

Profil studenata: Muaz Kasumović

Prosjek ocjena na ETF-u u Sarajevu: 10.0

124

Muaz Kasumović najbolji student prvog semestra na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Povod našeg intervija  je vaš uspjeh u prvom semestru studija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje ste ostvarili zavidne rezultate položivši sve ispite ocjenom 10.0.

Ime i Prezime: Muaz Kasumović.

Datum i mjesto rođenja: 27. 03. 1995. godine u Travniku.

Zanimanje: Student na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Koji je vaš hobi: Moj hobi je košarka. U slobodno vrijeme volim da igram košarku s prijateljima, ali također volim i da pogledam neku košarkašku utakmicu.

Koliko stranih jezika govorite: Govorim aktivno engleski jezik, a turski „solidno“ govorim.

Gdje ste prvo čuli za Fondaciju “Izvor nade”: Pošto sam srednju školu pohađao na Sarajevo College-u za fondaciju sam čuo već nekad u drugom razredu od profesora na koledžu.

Zašto ste baš odabrali da živite u ovom studentskom domu: Više je razloga. Navest ću ih par. Zgrada je nova i moderna pa je to bila jedna od stvari koja je prevagnula. Dok sam pohađao srednju školu imao sam priliku da posjetim dom u par navrata i da osjetim dio atmosfere koja vlada u  domu. Smatram da je vrlo bitno da čovjek bude okružen ljudima s kojima u bilo kojem trenutku može porazgovarati, potražiti pomoć od njih i koji će mu biti podrška. Ovaj dom to nudi pa je to bio također razlog da budem dio ove velike porodice.

Šta biste promijenili u domu: Dodao bih teretanu.

Koja vam je ličnost uzor u BiH i zašto: U Bosni i Hercegovini postoji mnogo ličnosti koji zaista svojim osobinama  daju primjer svima, a pogotovo mlađoj populaciji, kako bi trebala izgledati jedna uspješna ličnost, ali trenutno nemam ličnost  koja me u potpunosti inspiriše, mada u pojedinim segmentima života  postoje osobe koje su mi uzori.

Koliko imate pravih prijatelja kojima želite isto kao i sebi: Živimo u teškom vremenu gdje čovjek ima malo pravih prijatelja i pravo je bogatstvo imati ljude koje možeš nazvati prijateljima. Također još jedna karakteristika ovog teškog vremena je širenje negativnih ljudskih osobina kao što su zavist i sebičnost. Čovjek se mora oduprijeti tome i truditi se da svakome mislim kao i sebi.

Gdje vidite budućnost mladih u BiH: U obrazovanju definitivno. Obrazovanje je ispravan put ka uspjehu mladog  čovjeka kao persone i put uspjeha jednog društva.

Koju ste zadnju knjigu pročitali i kada: „Biblija, Kur’an i nauka“  od dr. Maurice Bucaille prije nekih mjesec dana dok sam bio na zimskoj pauzi između semestara.

Da li biste napustili BiH i zašto: Činjenica je da većina uspješnih studenata iz BiH odlazi na doškolovavanje na poznate europske i svjetske univerzitete. Ne bih oklijevao ukoliko bi se ukazala  prilika za nastavak školovanja na nekom kvalitetnom univerzitetu van BiH. Međutim, ukoliko bih i otišao nastojao bih da se vratim u BiH.

Koje mjesto najviše volite: Rodni Travnik.

Da znate da ćete sutra umrijeti šta biste danas uradili: Teško pitanje.

Gdje vidite sebe za 10 godina: Sebe za 10 godina vidim kao produktivnog člana ovog društva koji će prenositi znanja na mlađe generacije i biti primjer drugima.

Šta biste na kraju poručili simpatizerima Fondacije “Izvor Nade”: Svaki trud će se isplatiti. Nastojmo dati sve od sebe da bi nam svima bilo bolje.

Iz kategorije izdvajamo

Državni rekord i bronzana medalja stipendistima Hajrudinu Vejzović i Edhemu Vikalo

U subotu 22. januara u Zagrebu održano međunarodno dvoransko takmičenje pod nazivom “Otvoreno prvenstvo grada Zagreba”. Samo nekoliko dana poslije ...

1 Februara, 2022

Naš stipendista Muhamed Duraković dobitnik priznanja za najboljeg srednjoškolca u FBiH

Čast nam je što iz generacije u generaciju među našim stipendistima imamo i studente koji svojim trudom, zalaganjem i postignućima ...

30 Decembra, 2021

Enver Suljić i Nihad Ahmić – uspješni alumnisti i poduzetnici

Poznato je da među našim stipendistima i alumnistima imamo studente i ljude različitih profila, koji ostvaruju uspjehe na raznim poljima. ...

30 Novembra, 2021