Unesite pojam vaše pretrage

Priča o velikokladuškim lomiteljima planina

Haris Kudic

Haris Kudic

Poznati krajiški novinar, Mirza Sadiković, u svojoj posljednjoj kolumni na portalu Al Jazeera Balkans donosi priču o mladima koji nastoje ostati u Bosni i Hercegovini.

Sadiković piše o troje mladih i uspješnih Kladuščana, povezanih najbližim krvnim vezama – bratskim i sestrinskim. Priča o Kudićima koji svoj put pokušavaju izgraditi u našoj zemlji te se u isto vrijeme oduprijeti “navali“ odlazaka u inostranstvo pobrala je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.

Braća Haris i Enver Kudić te njihova sestra Samira primjer su kako požrtovanim radom treba graditi životne puteve bez obzira na stanje kakvo vlada u našoj državi. Njihovi uspjesi, medalje, postignuća mogu i trebaju biti inspiracija brojnoj bosanskohercegovačkoj omladini.

Haris Kudić stipendista je Fondacije “Izvor nade“ i uspješan student na Elektrotehničkom fakultetu Burč univerziteta u Sarajevu.

Čitav članak pročitajte na sljedećem linku.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021