Unesite pojam vaše pretrage

Priča o velikokladuškim lomiteljima planina

Haris Kudic

Haris Kudic

Poznati krajiški novinar, Mirza Sadiković, u svojoj posljednjoj kolumni na portalu Al Jazeera Balkans donosi priču o mladima koji nastoje ostati u Bosni i Hercegovini.

Sadiković piše o troje mladih i uspješnih Kladuščana, povezanih najbližim krvnim vezama – bratskim i sestrinskim. Priča o Kudićima koji svoj put pokušavaju izgraditi u našoj zemlji te se u isto vrijeme oduprijeti “navali“ odlazaka u inostranstvo pobrala je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.

Braća Haris i Enver Kudić te njihova sestra Samira primjer su kako požrtovanim radom treba graditi životne puteve bez obzira na stanje kakvo vlada u našoj državi. Njihovi uspjesi, medalje, postignuća mogu i trebaju biti inspiracija brojnoj bosanskohercegovačkoj omladini.

Haris Kudić stipendista je Fondacije “Izvor nade“ i uspješan student na Elektrotehničkom fakultetu Burč univerziteta u Sarajevu.

Čitav članak pročitajte na sljedećem linku.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

1 Marta, 2021

Bosno, zemljo moja mila

Studenti su povodom Dana nezavisnosti podijelili svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini sa građanima Ilidže. Uživali u suncu, pjevali i čitali ...

1 Marta, 2021

Snimanje povodom Dana nezavisnosti

Aktivisti Fondacije u akciji snimanja materijala za Dan nezavisnosti. Nimalo lagan posao, ali nije bilo mjesta za pesimizam. Naprotiv, sunčano ...

25 Februara, 2021