Unesite pojam vaše pretrage

Predstavnici HOLICOB-a posjetili Studentski dom “Izvor nade“

Holicob u posjeti St. domu Izvor nade 2017 5

Holicob u posjeti St. domu Izvor nade 2017 5

Rukovodstvo Studentskog doma “Izvor nade“ 2. februara ugostilo je predstavnike projekta HOLICOB čiju su delegaciju pored članova iz BiH činili i tri studenta iz Švedske.

HOLICOB (Housing and Living Conditional in Bosnia) je projekt započet 2014. godine u Tuzli te uz partnerstvo švedske unije stanara regije Aros-Gävle uspješno egzistira u Bosni i Hercegovini. Projekt HOLICOB trenutno je fokusiran na Tuzlu i Sarajevo i ima za cilj unapređenje kvalitete uslova življenja u Bosni i Hercegovini.

U posjeti Studentskom domu “Izvor nade“ studenti su imali priliku vidjeli kakve uslove stanovanja pruža navedeni studentski dom te čuti određena iskustva studenata ovog doma.

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“, Kemal Nedžibović i Bakir Dizdarević, prezentovali su rad Fondacije, uslove i način na koji domovi u Sarajevu i Travniku funkcioniraju.

Studenti iz Švedske podjelili su svoja iskustva o životu u domovima i privatnim studentskim stanovima te su napravili paralelu između standarda i uvjeta u Bosni i Hercegovini i Švedskoj.

“Bilo je iznimno zadovoljstvo ugostiti studente iz Švedske u Studentskom domu “Izvor nade“. U razgovoru smo iznijeli mnoge argumente vezane za studentski život kao i određene načine kako da zajednički unaprijedimo uslove stanovanja. Drago mi je što sam bio dio tima koji je prezentovao rad Fondacije i tako približio sliku stanovanja studenata u Bosni i Hercegovini“, kazao je Bakir Dizdarević po okončanju posjete predstavnika HOLICOB-a.

[URIS id=2931]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021