Unesite pojam vaše pretrage

Predstavnici Fondacije gostovali u programu BH Radija 1

Izvor_nade_BH_Radio_1

 

Predstavnici Fondacije “Izvor nade“ danas su gostovali u emisiji Otvoreni studio na državnom radiju BH Radio 1, u kojem su predstavili aktivnosti Fondacije.

Javnosti se obratio direktor Fondacije Harun Tursanović i aktivista Tarik Agetović.

Tursanović je naglasio da se kroz rad Fondacije itekako uticalo na smanjenje broja onih koji žele napustiti Bosnu i Hercegovinu.

“Zahvaljujući upravo stipendijama koje smo nudili oni su završili škole i našli su svoj posao ovdje u Bosni i Hercegovini, ovdje zarađuju, ovdje privređuju. Naravno jedan dio njih sigurno želi da ide. Imamo i nekoliko naših stipendista koje smo poslali vani (u inostranstvo), da tamo završe studije, pa da se onda vrate i to će svakako biti jedan naš ispit zrelosti i da li ćemo uspjeti.  Vjerujem da hoćemo. Imamo dobru omladinu, dobre mlade ljude, ljude koji žele da rade ovdje, samo je stvar šanse, i treba im dati priliku“, kazao je Tursanović za BH Radio 1.

Fondacija  je do sada realizirala veliki broj aktivnosti. O projektima Fondacije govorio je i Tarik Agetović.

“Jedna od mojih uloga u Fondaciji je pomoć u kooordinaciji i organizaciji naših studenata. Kada govorimo o projektima koje Fondacija realizira, tu smo uključeni u komunikaciju s drugim licima, fondacijama i organizacijama“, objasnio je Agetović.

Fondacija je do sada ispratila preko 200 studenata i učenika iz studentskih i školskih klupa, a trenutno stipendira više od 250 studenata i srednjoškolaca.

“Sve stipendije koje smo do sada podijelili, podijeli smo iz čisto domaćih resursa, što od privrednih što od fizičkih lica. Svi oni koji hoće i žele da se uključe, mogu nas posjetiti, mogu se uključiti i da na taj način budemo spona između studenata i onih ljudi koji žele da pomognu“, kazao je Tursanović.

Tursanović i Agetović govorili su i o uspješno završenoj “Bosanskoj ljetnoj školi”  koju su organizirali u saradnji s Rijasetom IZ BiH te o načinima kako postati stipendista Fondacije “Izvor nade“.

Čitav intervju možete poslušati u nastavku.

Iz kategorije izdvajamo

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022

Vikend program TVSA o Mini školi kodiranja

Aldin Kovačević i Delila Bajrić su gostovali danas u Vikend programu Televizije Sarajevo i govorili malo više o Mini školi ...

30 Januara, 2021

AlfaTv je u emisiji 'Danas' ugostila naše koordinatore projekta Mini-škole neformalne edukacije

Uoči početka pete po redu Mini škole neformalne edukacije, koordinatori projekta Samira Aličić i Ajdin Karić gostovali su u emisiji ...

18 Decembra, 2020