Unesite pojam vaše pretrage

Održana radionica za stipendiste Fondacije “Uzmi kartu pa kreni na put“

Fondacija “Izvor nade“ ove godine, godišnjim planom i programom, organizira jednu sistematičnu edukaciju životnih/dodatnih vještina za sve stipendiste. Izgradnja dodatnih kvaliteta, uz fiksni studij je važan korak u povećanju kompetencija i razvoju kapaciteta kod mladih.

“Svjesni smo važnosti i zahtjevnosti radnog tržišta, a iznad svega nam je u interesu povećanje svakodnevne kvalitete života.

Postoji nekih 8 planiranih edukacija koje obuhvataju predavanje plus radionicu/sticanje praktičnih znanja. Tu su teme poput: Organizacije vremena, Kvalitetnije učenje i samoučenje, Javni govor i prezentacijske vještine, Razvoj kreativnosti, Razvoj kritičkog mišljenja, Upravanje emocijama, Upravljanje stresom i sl.

Dosad su završene dvije edukacije. Prvu sam održala na temu “Odgovorni stil života/Produktivna orijentacija. Navedena tema je poslužila kao otvorenje drugim temama. Istom smo željeli probuditi volju kod mladih da rade na sebi. I, većina nas zna tu izreku, ali dati sebi odgovor: zašto i kako da ovaj svijet bude bolje mjesto jer sam ja bio tu.

Druga je na temu Organizacije vremena/Time management, održana od strane Tarika Dautovića. Tu su stipendisti mogli uzeti mnogo motivacije i praktičnih alata kako bolje i produktivnije koristiti vrijeme.

I uvijek kažemo, sretni smo, a i naši stipendisti trebaju biti, da u okvirima naših prostorija, mogu zaokružiti jednu ovakvu edukaciju i izgraditi dodatne kvalitete koje će im biti od koristi u svakom smislu“, kazala je Merjem Salihagić, stručna savjetnica za odgojna pitanja u Fondaciji “Izvor nade“.

U utorak 25. decembra, u prostorijama Hotela Gastroid, održana je radionica životnih vještina pod nazivom “Uzmi kartu, pa kreni na put”. Radionicu je vodio Tarik Dautović, osnivač Centra za lični razvoj.
Postizanje ciljeva od iznimne je važnosti u poslovnom i osobnom životu, a naše vrijeme je najvrijedniji resurs kojim raspolažemo. Cilj ove radionice je bio stjecanje vještina i znanja upravljanja vremenom i prioritetima kod polaznika.

Kako poboljšati osobnu organizaciju, kako učinkovito postavljati i postizati svoje ciljeve, kako najproduktivnije usmjeriti i rasporediti svoju radnu i životnu energiju, kako postizati maksimum u dnevnim aktivnostima, kako učinkovito upravljati vremenom i prioritetima, kako voditi zdraviji i sretniji život, bile su glavne teme ove radionice.

Radionica je bila je namijenjena svima koji žele unaprijediti svoju osobnu efikasnost i naučiti najkorisnije principe osobne organizacije i upravljanja vremenom.

“Prisustvovati ovakvoj radionici je bilo zaista korisno. Ponekad čovjek nije svjestan važnosti svog vremena koje nam je darovano, a vrlo je bitno iskoristiti ga na pravi način. Drago mi je što smo govorili o produktivnosti, prioritetima, te ‘kradljivcima’ vremena i energije. Nadam se da ću usvojiti neke tehnike planiranja i organiziranja vremena i aktivnosti u skladu s prepoznatim prioritetima”, kazala je Fatima Hujdur, stipendistica Fondacije “Izvor nade“.

“Smatram da je radionica bila od velike koristi nama studentima. Iskreno se nadam da ćemo biti u prilici prisustvovati sličnim radionicama i u budućnosti, pogotovo iz razloga što je predavač uložio maksimalan trud u ovu radionicu. Vjerujem da su i ostale kolege uživale i preuzele znanje koje će biti od koristi, kao što je predavač naglasio ‘disciplina je vrlo bitna’ a to je ono što nama fali i bez koje ne možemo da u potpunosti upravljamo svojim vremenom“, istakao je Elvir Čavkić, stipendista Fondacije “Izvor nade“ po okončanju radionice.

Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.e
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.d
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.c
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.b
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.e
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.d
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.c
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.b
Radionica za stipendiste Fondacije CZLR 25.12.2018.

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023