Unesite pojam vaše pretrage

Održana prva radionica Kreativnog tima Fondacije

Kreativni tim Fondacije Izvor nade nov 2018

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ sa izraženim umjetničkim afinitetima od ove akademske godine okupljeni su u Kreativni tim gdje upravo kroz ovoj tim mladi umjetnici iskazuju svoj volonterizam.

U sklopu tima, stipendisti Fondacije, kreiraju različite umjetničke izražaje te unikatnim pristupom pokušavaju obezbijediti stipendije. Tako su mlade umjetničke ruke sinoć održale prvu radionicu u ovoj akademskoj godini.

Kasim Kajdić je treća godina na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Radionicu vidi kao odličnu priliku da upozna nove prijatelje te razmijeni umjetnička iskustva s drugim stipendistima Fondacije.

“Važno je razmijeniti iskustva s drugim kolegama i kolegicama. U sklopu radionice radili smo dekupaž. Kolega Smrikvić je radio oslikavanje breze. Vjerujemo da će oslikani predmeti vrlo brzo pronaći nove vlasnike“, kazao je Kajdić.

Merjem Salihagić, stručna savjetnica za odgojna pitanja u Fondaciji “Izvor nade“, kaže kako su volonterski timovi u Fondaciji prilika da se mladi različitih interesa udruže i da konstruktivno provedu vrijeme te da budu primjer drugima.

“Uvijek se vratimo na to koliko pozitivni mladi ljudi su bogatstvo i motivacija za naš rad. Radujemo se raznim produktima i tehnikama koje će svako od njih pokazati“, istakla je Salihagić.

Enisa Šabanović je učenica četvrtog razreda Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu s prosjekom ocjena 5,0.

“Drago mi je što sam i prošle godine imala priliku dati doprinos u razvoju kreativne radionice Fondacije ‘Izvor nade’. Ove godine smo tu u nešto većem broju, gdje se pridružilo i nekoliko zaista nadarenih i kreativnih studenata i studentica, poput Kasima Kajdića, Ferida Smrikvića i Fatime Hujdur, pa je sve mnogo lakše raditi u timu. Zaista ovako produktivno provoditi vrijeme i vidjeti rezultat je sitnica koju mi radimo u svoje slobodno vrijeme, a usput potpomažemo radu Fondacije“, kazala je Šabanović koja je ujedno bila i voditeljica sinoćnje radionice.

Kreativni_tim_Fondacije_nov2018e
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018a
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018b
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018c
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018d
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018f
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018g
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018h
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018e
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018a
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018b
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018c
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018d
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018f
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018g
Kreativni_tim_Fondacije_nov2018h

Iz kategorije izdvajamo

Enver Suljić i Nihad Ahmić – uspješni alumnisti i poduzetnici

Poznato je da među našim stipendistima i alumnistima imamo studente i ljude različitih profila, koji ostvaruju uspjehe na raznim poljima. ...

30 Novembra, 2021

Čuvajmo našu domovinu! Volimo sebe u Bosni i Bosnu u sebi! 

Prije 78 godina, 25. novembra davne 1943. godine na području današnjeg Mrkonjić Grada donesene su historijske odluke o obnovi državnosti ...

25 Novembra, 2021

Per aspera ad astra

U studentskom domu „Prof. dr. Fikret Hadžić“ svečano upriličena „zvjezdana večer“. Naime, u organizaciji naših vrijednih aktivistica Aide Mešić i ...

18 Novembra, 2021