Unesite pojam vaše pretrage

Održan trening za mentore i mentorice

Vršnjačko mentorstvo, kao program karijerne, akadamske i socio-emocionalne podrške vršnjacima, čine edukacije, individualni i grupni tematski susreti te treninzi usmjereni na rad na vještinama.

Ove godine, zimski trening za mentore/ice održan je na Bjelašnici 7. i 8.1.2023. u prostorijama hotela Han. Nakon tromjesečnog angažmana, cilj ovog treninga bio je obnoviti motivaciju i obraditi teme koje će mentorima/cama pomoći u budućem radu.

Psihologinja fondacije Izvor nade, Merima Imamović, održala je edukacije iz oblasti ličnosti i komunikacije. Razumijevanje drugih i različitosti kada su u pitanju iskustva, kultura ili osobine ličnosti omogućava pristup zasnovan na prihvatanju i empatiji. Pored toga, komunikacijske vještine kao što su aktivno slušanje i asertivnost mogu biti alati koji će doprinijeti zdravim konekcijama. Kroz praktične vježbe, mentori/ce su imali priliku reflektirati svoje iskustvo kako bi nove informacije iskoristili u okviru izazova s kojima se susreću. 

Učesnici programa su podijelili svoje utiske s nama: 

“Kada imaš zelju za sticanjem novih znanja i iskustva, potrebno je imati tim i ljude koji će prepoznati tu želju te iskoristiti je za naš lični napredak i poboljšanje rada u zajednici. Veoma ugodna atmosfera, puna pozitivne energije, smijeha, avantura, zabave, iskrenosti, povjerenja, motiviranosti i kvalitetnog rada. Da bi sve moglo funkcionisati bitno je biti iskren, raditi na sebi, okolini oko sebe i željeti promjenu na bolje kako bi se i ta promjena desila. Mjesec januar nije mogao bolje početi, koliko smo naučili novih stvari, informacija, toliko smo se opustili, smijali i uživali u svakom trenutku koji nam je pružen.” 
-Sarah Arnautović, studentica Fakulteta zdravstvenih studija, Fizioterapija

“Ambijent u kojem smo bili je mnogo pomogao pri koncentraciji. Radujem se idućem programu i vrlo sam zahvalan na ovom. Predavanja su bila izuzetno zanimljiva i drago mi je što smo svi zajedno aktivno učestvovali i time napravili još bolji rezultat.”
-Abdulah Kadirić, student Arhitekture

“Evo prošao je dan od samog kampa, pomalo sliježu se utisci. Od kako sam ustao, u glavi mi se vrte zadnja dva dana i još sam pod utiskom. Naime, ovaj kamp mi je ostao karakterističan po tome što nismo imali toliko puno formalnih radionica i sesija, svega dvije, ali su bile tako koncipirane da smo kroz ostalo vrijeme i druženje uspjeli da ih proživimo, da vidimo njihovu primjenu, što meni lično kao osobi koja uvijek voli da održava balans između teorije i prakse je prijalo. Iskreno, nadam se da će i u budućnosti biti još ovakvih kampova na kojima ćemo moći se družiti i kroz druženja naučiti ili bolje reći spoznati o sebi i drugima kao ličnostima, te se potruditi i na tom polju raditi kako bi se unaprijedili.”
-Muhamed Duraković, student Elektrotehnike

Energije i zabave nije manjkalo. Uz scavenger hunt, šetnje i igre smo jačali timski duh i prijateljstvo. A naša ekipa sada, još spremnija, može nastaviti misiju prijateljstva i mentorstva.

Iz kategorije izdvajamo

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023

Mini škola kodiranja 2023

PRIJAVI ME Ovo je poziv za sve buduće tech lidere!Da li vas zanimaju prednosti i mane kompjuterskog programiranja? Jeste li strastveni ...

30 Decembra, 2022