Unesite pojam vaše pretrage

Odigran malonogometni turnir Fondacije “Izvor nade“: Pehar za ekipu “Dom 1“

Malonogometni turnir Fondacije "Izvor nade"

Malonogometni turnir Fondacije "Izvor nade"

Fondacija “Izvor nade“ danas je organizirala tradicionalni “zimski“ malonogometni turnir za stipendiste. Na turniru koji je odigran u sali kompleksa Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu učešće je uzelo devet ekipa.

Pored stipendista Fondacije “Izvor nade“ iz Sarajeva, učešće na turniru uzeli su i stipendisti iz Banja Luke i
Mostara.

Timovi su bili podijeljeni u dvije grupe, nakon čega su dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbijedile plasman dalje.

Tako su u prvom dijelu takmičenja prolaz dalje obezbijedile ekipe: Otoka, Dom 1, Mostar i Dom 2.

U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile ekipe Otoka i Dom 2. Bolje je bila ekipa Dom 2 koja je slavila pobjedu s 3:1.

U finalnom meču snage su odmjerile ekipe Mostara i Dom 1. Bolja je bila ekipa Dom 1 i zasluženo slavila rezultatom 4:2.

Najbolji strijelac turnira je bio Kemal Đug sa 11 postignutih pogodaka.

Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je dr. Amir Selimagić, član Upravnog odbora Fondacije “Izvor nade“.

On je kazao kako studentima treba obezbijediti kvalitetne vannastavne aktivnosti a današnji malonogometni turnir to svakako jeste.

“Trudimo se da sa studentima imamo interakciju o tome koje vannastavne aktivnosti su najpoželjnije. Njihov izbor je, između ostalog, i malonogometni turnir. Koristim se prilikom da čestitam pobjednicima a ostalim ekipama poželim više sreće drugi put“, kazao je dr. Selimagić.

Ahmed Karić, kapiten pobjedničke ekipe čestitao je saigačima na pobjedi i zahvalio se Fondaciji na upriličenom malonogometnom turniru.

“Saigrači su pružili kvalitetnu igru koja je na kraju rezultirala pobjedom i ja im na tome čestitam“, kazao je Karić nakon dodjele pehara.

“Ovo je turnir koji Fondacija organizira svake godine i namijenjen je stipendistima Fondacije iz čitave Bosne i Hercegovine. Turnir se organizira u cilju obogaćenja studentskih vannastavnih aktivnosti. Turnir organiziramo nakon ispitnih rokova kako pripreme za turnir ne bi ometale studente u njihovim pripremama ispita“, kazao je Irfan Djedović, koordinator za rad sa srednjoškolcima i studentima Fondacije “Izvor nade“.

[URIS id=2728]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021