Unesite pojam vaše pretrage

Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih "Pokreni, promijeni, ostvari"

Dragi srednjoškolci Općine Ilidža,

 

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor  nade“ ima kontinuiranu saradnju s Općinom Ilidža te iz godine u godinu pokušava kreirati projekte koji će vama biti od koristi te kroz koje će mlade pripremiti za različite životne izazove.

U mjesecu oktobru i novembru ove godine, kroz set radionica, pokrećemo projekat čiji je fokus na psihološkom zdravlju mladih.

Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih “Pokreni, promijeni, ostvari” bit će prilika da govorimo o temama kao što su mladalačka depresija, lični rast i razvoj, poboljšanje samopouzdanja, poboljšanje motivacije za uspjehom, pohvale i kritike.

 

Šta je cilj projekta?

Projekat ima za cilj da utiče na razvoj svijesti učenica i učenika srednjih škola i mladih sa područja Općine Ilidža o navedenim pitanjima. Mladi će kroz interaktivna predavanja i vršnjačke radionice, interaktivan grupni rad i neformalnu edukaciju naučiti više o ovim temama.

Specifični cilj projekta je direktno edukovati 30 srednjoškolaca i mladih ljudi s područja Općine Ilidža. S tim u vezi, polaznici će pohađati radionice u prostorijama Studentskog doma “Prof. dr. Fikret Hadžić”, na adresi Butmirska cesta 18d.

Glavni cilj projekta je da mlade s Općine Ilidža upozna s problemima i rješenjima koja se kroz navedenu temu javljaju, upozna ih s njihovim ličnim sposobnostima, vještinama i talentima te ih pripremi i ohrabri za buduće životne izazove.

Srednjoškolci su u obavezi da usvojeno znanje podijele sa svojim školskim kolegama i na taj način pomognu svoju užu i širu društvenu zajednicu.

 

Ko su predavači?

Predavači tokom navedenih radionica bit će psihologinja Ozrenka Kadrić, pedagogica Merjem Salihagić i motivacioni govornik Kemal Balihodžić. Tokom radionica pomoć će pružiti i mentori i stipendisti Fondacije “Izvor nade”.

 

Kakve su koristi projekta?

Ovo je jedinstvena prilika da naučite više o sebi, izgradite zdrave temelje ličnosti, naučite kako se izboriti sa strahovima, preprekama, kako i gdje pronaći inspiraciju i motivaciju.

Po okončanju projekta upriličit ćemo svečanost na kojoj ćemo učesnicima ovog projekta dodijeliti certifikate za učešće u projektu.

 

Kako se prijaviti?

Prijavite se klikom na sljedeći link ONLINE PRIJAVA. Broj mjesta je ograničen! Vaše prijave potrebno je poslati do 10.10.2019. godine (do 16 sati).  Odabrane kandidate obavijestit ćemo posredstvom kontakta kojeg su naveli u online prijavi.

Svoju zainteresiranost za učešće u projektu možete potvrditi i pozivom na broj +38733778662, slanjem sms/viber poruke na +38762889700 ili slanjem prijave na info@izvornade.com.

 

Koji su termini radionica?

Radionice se održavaju subotom od 10 do 14 sati i to sljedećim rasporedom:

19.10.2019.   10-12h   Mladalačka depresija

19.10.2019.   12-14h   Lični rast i razvoj

02.11.2019.   10-12h   Poboljšanje samopouzdanja

02.11.2019.   12-14h   Poboljšanje motivacije za uspjehom

16.11.2019.   10-12h   Pohvale i kritike

 

Učešće u projektu je potpuno besplatno, uz ispunjavanje određenih uslova.

–        da živite na Ilidži ili njenoj okolini

–        da ste srednjoškolac s područja Ilidže

–        da želite naučiti više o psihološkom zdravlju mladih

–        da redovno pohađate radionice

 

Mini-škola neformalne edukacije o psihološkom zdravlju mladih "Pokreni, promijeni, ostvari" 2019

 

Prijavite se već danas!                 

 

 

Iz kategorije izdvajamo

Kampanja 16 dana aktivizma - Ne_žmiri Vol. 2

Fondacija “Izvor nade” drugu godinu zaredom realizuje aktivnosti povodom 16 dana aktivizma u sklopu kampanje “Ne žmiri”, kojom se želi ...

8 Decembra, 2022

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

PRIJAVI ME U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju ...

27 Novembra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022