Unesite pojam vaše pretrage

Jednodnevni izlet u Mostar

497

 

U Subotu 14. novembra studenti Fondacije „Izvor nade“  iz Sarajeva  organizovali su  jednodveni izlet u Mostar. Nakon doručka u Sarajevu deset studenata je krenulo put Mostara. Vremenski uslovi su bili pogodni, a imajući u vidu da se putuje u Hercegovinu mogli smo očekivati još ljepše vremenske uslove. Prva destinacija bio je grad Konjic, gdje smo zajedno popili jutarnju kahvu i uslikali par slika u starom dijelu grada. Nakon toga, zaputili smo se dalje prema Mostaru, tačnije Blagaju.

Na poznatoj blagajskoj tekiji imali smo priliku da uživamo u čarima i ljepotama prirode kao i prelijepom ambijentu koji pruža kompleks same tekije. Poslije toga, zaputili smo se prema starom dijelu grada Mostara, te smo obišli nezaobilaznu destinaciju, Stari Most u Mostaru. Tu smo imali priliku da uz mnogobrojne turiste, mahom iz drugih zemalja, vidimo uživo i skok sa Starog mosta. Nakon toga smo ručali  u preiljepom ambijentu starog dijela grada.
U večernjim satima susreli smo se sa našim prijateljima koji studiraju u Mostaru. Sa njima smo imali priliku da se družimo i da podijelimo određena iskustva. Možemo kazati da su bili pravi domaćini.

I na kraju, kao šlag na tortu, u povratku za Sarajevo, imali smo priliku da vozimo karting. To je bilo prelijepo iskustvo. Studenti su se mogli opustiti i uživati u čarima brzine i zvuka motora. Utisci su bili pozitvni.

Nakon toga, u kasnim večernjim satima smo stigli u Sarajevo. Svi smo bili složni da je izlet prošao u najboljem redu i da bi se to u budućnosti trebalo ponoviti i pozvati još naših prijatelja da zajedno putujemo.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021