Unesite pojam vaše pretrage

Jednodnevni izlet u Mostar

497

 

U Subotu 14. novembra studenti Fondacije „Izvor nade“  iz Sarajeva  organizovali su  jednodveni izlet u Mostar. Nakon doručka u Sarajevu deset studenata je krenulo put Mostara. Vremenski uslovi su bili pogodni, a imajući u vidu da se putuje u Hercegovinu mogli smo očekivati još ljepše vremenske uslove. Prva destinacija bio je grad Konjic, gdje smo zajedno popili jutarnju kahvu i uslikali par slika u starom dijelu grada. Nakon toga, zaputili smo se dalje prema Mostaru, tačnije Blagaju.

Na poznatoj blagajskoj tekiji imali smo priliku da uživamo u čarima i ljepotama prirode kao i prelijepom ambijentu koji pruža kompleks same tekije. Poslije toga, zaputili smo se prema starom dijelu grada Mostara, te smo obišli nezaobilaznu destinaciju, Stari Most u Mostaru. Tu smo imali priliku da uz mnogobrojne turiste, mahom iz drugih zemalja, vidimo uživo i skok sa Starog mosta. Nakon toga smo ručali  u preiljepom ambijentu starog dijela grada.
U večernjim satima susreli smo se sa našim prijateljima koji studiraju u Mostaru. Sa njima smo imali priliku da se družimo i da podijelimo određena iskustva. Možemo kazati da su bili pravi domaćini.

I na kraju, kao šlag na tortu, u povratku za Sarajevo, imali smo priliku da vozimo karting. To je bilo prelijepo iskustvo. Studenti su se mogli opustiti i uživati u čarima brzine i zvuka motora. Utisci su bili pozitvni.

Nakon toga, u kasnim večernjim satima smo stigli u Sarajevo. Svi smo bili složni da je izlet prošao u najboljem redu i da bi se to u budućnosti trebalo ponoviti i pozvati još naših prijatelja da zajedno putujemo.

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018