Unesite pojam vaše pretrage

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“ dobitnik “Predsjedničke stipendije“

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, koji trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama, dobitnik je “Predsjedničke stipendije“, prestižne stipendije američkog univerziteta Ohio.

Pored Glogića, nagrada će biti dodijeljena i Hanbaek Lyu, Glogićevom kolegi na doktorskom studiju. Za Glogića i Lyu će ovo biti posebna prilika za lično usavršavanje i rad na njihovim doktorskim tezama.

“Predsjednička stipendija“ dodjeljuje se za 20 najboljih studenata, koji su odabrani između svih studenata koji dolaze sa 94 doktorska programa ovog univerziteta.

Irfan je završio Tursko-bosanski koledž i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za matematiku, s maksimalnim prosjekom čime je zasluženo dobio priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu.

Trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama na Ohio State univerzitetu i radi kao asistent na Odsjeku za matematiku.

Tečno govori engleski i turski jezik, a vlada osnovnim znanjem španskog i njemačkog jezika.

“Rukovodstvo Fondacije ovim putem čestita Irfanu na stipendiji koju je dobio uz nadu da će i u budućnosti nastaviti postizati odlične rezultate, od kojih će i naša zemlja imati koristi. Ponosni smo što smo imali priliku dati podršku Glogiću u toku njegovog studija u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ u povodu dodjele “Predsjedničke stipendije“ Irfanu Glogiću.

Iz kategorije izdvajamo

Završena peta po redu Mini-škola neformalne edukacije

U periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, za srednjoškolce Općine Ilidža, organizovan je ciklus radionica u sklopu projekta “Mini-škola neformalne ...

28 Decembra, 2020

Okončana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ukupno 21 stipendista i stipendistica su se odazvali darivanju krvi. Time je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH ...

24 Decembra, 2020

Održana panel diskusija na temu: 'Izazovi IT-a' - sigurnost, oblaci (cloud) i primjena tehnologije

Stipendisti studentskog doma „Prof. dr. Fikret Hadžić“ imali su priliku slušati i učiti od dva eminentna stručnjaka iz IT oblasti ...

24 Decembra, 2020