Unesite pojam vaše pretrage

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“ dobitnik “Predsjedničke stipendije“

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, koji trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama, dobitnik je “Predsjedničke stipendije“, prestižne stipendije američkog univerziteta Ohio.

Pored Glogića, nagrada će biti dodijeljena i Hanbaek Lyu, Glogićevom kolegi na doktorskom studiju. Za Glogića i Lyu će ovo biti posebna prilika za lično usavršavanje i rad na njihovim doktorskim tezama.

“Predsjednička stipendija“ dodjeljuje se za 20 najboljih studenata, koji su odabrani između svih studenata koji dolaze sa 94 doktorska programa ovog univerziteta.

Irfan je završio Tursko-bosanski koledž i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za matematiku, s maksimalnim prosjekom čime je zasluženo dobio priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu.

Trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama na Ohio State univerzitetu i radi kao asistent na Odsjeku za matematiku.

Tečno govori engleski i turski jezik, a vlada osnovnim znanjem španskog i njemačkog jezika.

“Rukovodstvo Fondacije ovim putem čestita Irfanu na stipendiji koju je dobio uz nadu da će i u budućnosti nastaviti postizati odlične rezultate, od kojih će i naša zemlja imati koristi. Ponosni smo što smo imali priliku dati podršku Glogiću u toku njegovog studija u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ u povodu dodjele “Predsjedničke stipendije“ Irfanu Glogiću.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

5 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Sumiranje uspjeha stipendista/ica za prvi semester akademske 2020/2021

Stipendisti fondacije Izvor nade ostvarili su zapažene rezultate u prvom semestru u akademskoj 2020/2021. godini. Polugodišnja evaluacija je standardni semestralni proces ...

27 Marta, 2021