Unesite pojam vaše pretrage

sikiş mobil porno

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“ dobitnik “Predsjedničke stipendije“

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije "Izvor nade"

Irfan Glogić, bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, koji trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama, dobitnik je “Predsjedničke stipendije“, prestižne stipendije američkog univerziteta Ohio.

Pored Glogića, nagrada će biti dodijeljena i Hanbaek Lyu, Glogićevom kolegi na doktorskom studiju. Za Glogića i Lyu će ovo biti posebna prilika za lično usavršavanje i rad na njihovim doktorskim tezama.

“Predsjednička stipendija“ dodjeljuje se za 20 najboljih studenata, koji su odabrani između svih studenata koji dolaze sa 94 doktorska programa ovog univerziteta.

Irfan je završio Tursko-bosanski koledž i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za matematiku, s maksimalnim prosjekom čime je zasluženo dobio priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu.

Trenutno boravi na doktorskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama na Ohio State univerzitetu i radi kao asistent na Odsjeku za matematiku.

Tečno govori engleski i turski jezik, a vlada osnovnim znanjem španskog i njemačkog jezika.

“Rukovodstvo Fondacije ovim putem čestita Irfanu na stipendiji koju je dobio uz nadu da će i u budućnosti nastaviti postizati odlične rezultate, od kojih će i naša zemlja imati koristi. Ponosni smo što smo imali priliku dati podršku Glogiću u toku njegovog studija u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ u povodu dodjele “Predsjedničke stipendije“ Irfanu Glogiću.

Iz kategorije izdvajamo

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Dvije godine od smrti prof. dr. Fikreta Hadžića

Prije dvije godine, 20. jula 2018., na bolji svijet preselio je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ...

20 Jula, 2020

Fondacija “Izvor nade“ realizirat će 3 projekta za mlade Općine Ilidža

Predstavnici Općine Ilidža danas su dodijelili ugovore nevladinim organizacijama i javnim institucijama koje su zadovoljile kriterije javnog poziva iz oblasti ...

23 Juna, 2020