Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija ugostila naučnika svjetskog renomea

[layerslider id=”4″]

Fondacija “Izvor nade” Sarajevo ove sedmice organizirala je predavanje dr. Arasa Konjhodžića, predsjednika Federacije balkansko-američkih udruženja (FEBA) i naučnika svjetskog renomea.

Konjhodžić je istakao značaj bh. dijaspore, šta predstavlja i šta će predstavljati. Posebno se osvrnuo na značajne projekte FEBA-e koji se provode s ciljem jačanja svijesti bošnjačke omladine.

Aras Konjhodžić je doktor fizike. Radio je na nekoliko američkih i australskih univerziteta.

Autor je nekoliko patenata i značajnijih naučnih radova. Trenutno se bavi problematikom bh. dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon povratka u Ameriku dr. Konjhodžić nastavlja raditi na projektu otvaranja prve škole u kojoj će bosanski biti primarni jezik.

Na kraju izlaganja uručene su nagrade momcima koji su osvjetlili obraz naše domovine na međunarodnoj sceni: Kemal Nedžibović, odabran među 15 najuspješnijih mladih ljudi iz cijele Europe, Ervin Galić, na balkanskom prvenstvu u karateu u kategoriji do 67 kilograma osvojio treće mjesto i Rusmir Malkočević, istrčao novi državni rekord na 400 metara.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021