Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija ugostila naučnika svjetskog renomea

[layerslider id=”4″]

Fondacija “Izvor nade” Sarajevo ove sedmice organizirala je predavanje dr. Arasa Konjhodžića, predsjednika Federacije balkansko-američkih udruženja (FEBA) i naučnika svjetskog renomea.

Konjhodžić je istakao značaj bh. dijaspore, šta predstavlja i šta će predstavljati. Posebno se osvrnuo na značajne projekte FEBA-e koji se provode s ciljem jačanja svijesti bošnjačke omladine.

Aras Konjhodžić je doktor fizike. Radio je na nekoliko američkih i australskih univerziteta.

Autor je nekoliko patenata i značajnijih naučnih radova. Trenutno se bavi problematikom bh. dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon povratka u Ameriku dr. Konjhodžić nastavlja raditi na projektu otvaranja prve škole u kojoj će bosanski biti primarni jezik.

Na kraju izlaganja uručene su nagrade momcima koji su osvjetlili obraz naše domovine na međunarodnoj sceni: Kemal Nedžibović, odabran među 15 najuspješnijih mladih ljudi iz cijele Europe, Ervin Galić, na balkanskom prvenstvu u karateu u kategoriji do 67 kilograma osvojio treće mjesto i Rusmir Malkočević, istrčao novi državni rekord na 400 metara.

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018