Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ upriličila svečani ispraćaj za 45 stipendista

Ispracaj stipendista Fondacije Izvor nade za 2017-2018 godinu a

Ispracaj stipendista Fondacije Izvor nade za 2017-2018 godinu a

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ večeras je u istoimenom studentskom domu upriličila svečanost povodom ispraćaja stipendista generacije 2017/2018.

Tokom obraćanja prisutnim gostima, donatorima i aktivistima kazano je kako Fondacija ove godine ispraća ukupno 45 stipendista od čega 4 srednjoškolaca, 25 studenata trogodišnjeg studija, 7 studenata četverogodišnjeg studija i 9 studenata master studija.

Gostima i donatorima Fondacije obratili su se direktor Fondacije Tarik Agetović i predsjednik Upravnog odbora mr. Armin Avdić.

Agetović je u obraćanju kazao kako je ponosan što Fondacija na čijem je čelu ispraća novu generaciju stipendista.

“Vaši rezultati daju nam motiv i obavezu da moramo biti još bolji, naše društvo i zajednica se raduju vašem dolasku. Očekujemo da ostanete dio ove pozitivne priče i budete potpora i podrška nadolazećim generacijama kao što je vam nekad neko bio. Hvala vam što ste prepoznali ovu priliku, što ste vrijedno došli do završetka jednog ciklusa obrazovanja i što ste za vrijeme svog boravka, svojim primjerom, znanjem, ličnošću uljepšali živote drugih i unaprijedili rad Fondacije“, kazao je u obraćanju Agetović.

Predsjednik Upravnog odbora, mr. Armin Avdić istakao je značaj održavanja uspostavljenih veza koje su stipendisti kreirali tokom svojih studija.

“Networking je vrlo važan i to je nešto  što će vam sutra izuzetno koristiti. Iskoristite veze koje ste stekli tokom vaših studija i budite oslonci jedni drugima u životu. Ove godine donatori su bili značajan oslonac u radu Fondacije. Izgradili smo funkcionalan sistem, a naredne godine očekujemo da ga dodatno unaprijedimo“, kazao je mr. Avdić i između ostalog spomenuo da je bitno da stipendisti “budu najbolji dio društva, stručni, vrijedni, savjesni i odgovorni građani, da svoja znanja koristite isključivo da unaprijede stanje u BiH u područjima svoje struke, da čuvaju svoj obraz i svoju čast u svakoj prilici i vode brigu ne samo o sebi već i o društvu u cjelini“.

Memišević: Iz odnosa donatora naučiti kako se odnositi prema nadolazećim generacijama

Prisutnim gostima obratili su se i stipendisti Belmin Memišević i Selma Lemeš, studenti na sarajevskim univerzitetima.

Memišević je kazao kako je za studente vrlo važna atmosfera tokom početka studija u momentu kada nedostaje porodica i porodična atmosfera.

“Upravo je Fondacija nadomjestila takav nedostatak i vrlo sam zahvalan na tome. To mnogo znači studentima koji se prvi put susreću s odlaskom na studije u drugi grad. Također, vrlo je važno da iz odnosa donatora ove fondacije naučimo kako se odnositi prema nadolazećim generacijama i kako graditi pravilan pristup prema mlađima i pomoći njihovom obrazovanju. Brecht je jednom kazao ‘Nemojte se truditi da samo vi budete dobri, već da i svijet što ga iza sebe ostavljate postane dobar’. Nadamo se da ćemo mi ovaj svijet ostaviti boljim nego što smo ga zatekli“, istakao je Memišević koji ove godine završava master studij energetike na Burč univerzitetu.

Lemeš: Upoznala sam “Bosnu u malom“

Selma Lemeš završava četverogodišnji studij Razredne nastave na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Lemeš je u tokom izlaganja apostrofirala značaj kvalitetnih međuljudskih veza koje je stekla družeći se s ostalim stipendisticama Fondacije.

“Moj studij je zahtijevao rad sa djecom, a uz pomoć Fondacije sam imala priliku volontirati i usavršavati se za svoje buduće zvanje ali i učiti kako da budem strpljiva u situacijama kada se to od mene očekuje. Iako nisam obišla cijelu Bosnu imala sam priliku upoznati ‘Bosnu u malom’ jer sam živjela s djevojkama iz različitih dijelova Bosne i čula o različitim tradicijama i običajima ali i za  istu ljubav za našom domovinom koju svi dijelimo i treba da čuvamo“, kazala je Lemeš  i poželjela sreću budućim stipendistima.

“Svima onima koji tek dolaze na naša mjesta želim da ispisuju samo lijepa iskustva i da im poželim ono što je najbolje za njih“, istakla je Lemeš.

Gosti su tokom svečanog programa aplauzima nagradili sve studente koji su ove godine okončali studije kao stipendisti Fondacije.

Na kraju svečanog programa, prisutnima se obratio i Mirsad Hadžalić koji je svoje obraćanja studentima sažeo u jedan stih “Zemlju Bosnu ljubi i narod svoj voli! Drugog druga nemaš nit’ druge zemlje imaš“.

[URIS id=5424]

Iz kategorije izdvajamo

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

21 Juna, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021