Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizirala izložbu fotografija i nagradila najbolje radove u povodu Dana državnosti BiH

Izložba fotografija za Dan državnosti BiH u organizaciji Fondacije Izvor nade

 

Izložba fotografija za Dan državnosti BiH u organizaciji Fondacije Izvor nade

Fondacija “Izvor nade“ u povodu 25. novembra, Dana državnosti, danas je upriličila otvorenje izložbe fotografija čiji su autori učenici devetih razreda, srednjoškolci i studenti.

Predstavljene fotografije rezultat su fotokonkursa kojeg je Fondacija organizirala od 5. do 18. novembra s ciljem da mladi iz Bosne i Hercegovine ponude svoje viđenje naše zemlje u povodu Dana državnosti.

“Iako Fondacija ‘Izvor nade’ ove godine stipendira skoro 300 stotine srednjoškolaca i studenata, mi smo odlučili raspisati fotokonkurs kako bismo mladima ponudili mogućnost da na kreativan način pokažu svoje viđenje naše zemlje. Veliki broj prijava na fotokonkurs govori da smo u tome i uspjeli“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović.

Na fotokonkurs je pristiglo preko stotinu fotografija iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, koji ističu prirodne ljepote, kulturne i nacionalne spomenike, državnost i jedinstvenost naše zemlje.

“Učenici su uglavnom slali fotografije koje ističu prirodne ljepote naše zemlje. To govori da mladi žele vidjeti pozitivne i lijepe stvari. Na tom putu ih svakako trebamo podržati“, dodao je Agetović.

Najboljim učesnicima fotokonkursa dodijeljeni su certifikati za učešće te novčane nagrade, za prvo mjesto 100KM, drugo 75KM i treće 50KM.

U kategoriji “Deveti razredi“ najboljima su proglašene fotografije Džejlana Kišmetovića iz Bužima, Dene Duraković i Hene Šehić iz Sarajeva.

U kategoriji “Srednjoškolci“ prvo mjesto osvojio je Ajnur Dikedžić iz Maglaja, drugo Ćamil Katica iz Tešnja, dok je treće mjesto osvojio Ivan Marin iz Novog Travnika.

Davud Topalović osvojio je prvo mjesto u kategoriji “Srednjoškolci stipendisti Fondacije ‘Izvor nade’“, dok je Berina Omerašević osvojila prvo mjesto u kategoriji “Studenti stipendisti Fondacije ‘Izvor nade’“.

Prisutnima se obratio i Haris Gudić, savjetnik načelnika Općine Ilidža Senaida Memića. On je kazao kako je lijepo vidjeti fotografije koje su napravili učenici i studenti.

“Mi smo otvoreni za saradnju s institucijama koje brinu o učenicima i studentima. Ovo je način da se sačuvaju mladi od negativnih utjecaja koji nasrću na Bosnu i Hercegovinu kao državu“, kazao je u svom obraćanju Gudić te izrazio nadu da će Općina Ilidža dati doprinos sličnim projektima u budućnosti.

Izložba fotografija bit će postavljena do 10. decembra u Studentskom domu “Izvor nade“. Zainteresirani građani izložbu mogu pogledati svaki radni dan od 8 do 16 sati.

Detalje s današnjeg otvaranja izložbe i uručenja nagrada najboljima, možete pogledati u našoj fotogaleriji.

[URIS id=2582]

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023