Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizirala iftar za donatore Studentskog doma

Iftar za donatore Studentskog doma Izvor nade 15.6.2017.

Iftar za donatore Studentskog doma Izvor nade 15.6.2017.

Sinoć je u organizaciji Fondacije “Izvor nade“ priređen prvi od dva iftara za donatore Studentskog doma “Izvor nade“ na Ilidži.

Iftaru je prisustvovalo više od 70 donatora koji nisu krili zadovoljstvo pozivom i organiziranim iftarom, kao svojevrsnom prilikom za podsjećanje na izgradnju ovog značajnog objekta.

Nakon iftara, prisutnima se obratio Tarik Agetović, direktor Fondacije i Senad Sefić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Izvor nade“.

Agetović je u pripremljenoj prezentaciji naglasio aktivnosti koje je Fondacija realizirala u prethodnoj školskoj godini.

“Brojne su aktivnosti koje je menadžment Fondacije uspio realizirati u ovoj školskoj godini. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo u ovoj školskoj godini stipendirali 294 srednjoškolca i studenta. Pored toga za naše stipendiste organizirali smo različita predavanja uvaženih profesora, biznismena, doktora“, kazao je Agetović tokom obraćanja.

Senad Sefić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, kazao je kako svako od donatora može biti ponosan na uspjehe koji su stipendisti Fondacije postigli u prethodnom periodu.

“S ciljem unapređenja rada Fondacije na početku školske 2016/2017. godine uspostavili smo sistematizaciju radnih mjesta, izradili novi godišnji plan koji je u značajnom procentu realiziran. Naravno cilj je da naredne godine postignemo još bolje rezultate“, istakao je u obraćanju Sefić.

Podsjetimo, Studentski dom “Izvor nade“ izgrađen je 2012. godine sredstvima donatora. Ukupna vrijednost izgradnje doma iznosila je 3,2 miliona KM.

[URIS id=3794]

Iz kategorije izdvajamo

Enver Suljić i Nihad Ahmić – uspješni alumnisti i poduzetnici

Poznato je da među našim stipendistima i alumnistima imamo studente i ljude različitih profila, koji ostvaruju uspjehe na raznim poljima. ...

30 Novembra, 2021

Čuvajmo našu domovinu! Volimo sebe u Bosni i Bosnu u sebi! 

Prije 78 godina, 25. novembra davne 1943. godine na području današnjeg Mrkonjić Grada donesene su historijske odluke o obnovi državnosti ...

25 Novembra, 2021

Per aspera ad astra

U studentskom domu „Prof. dr. Fikret Hadžić“ svečano upriličena „zvjezdana večer“. Naime, u organizaciji naših vrijednih aktivistica Aide Mešić i ...

18 Novembra, 2021