Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizira akciju podjele iftara u povratničkim mjestima – “Iftari 2018“

Iftari_Fondacija_izvor_nade_Odzak_2017

Fondacija “Izvor nade“ iz Sarajeva i ove godine organizirat će tradicionalnu akciju podjele iftara u povratničkim mjestima.

Akcijom “Iftari 2018“, koja se organizira devetu godinu zaredom, planirano je da se posjeti 17 džemata u različitim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

“Fondacija svake godine, zahvaljujući brojnim donatorima, entuzijastima i volonterima uspješno organizira akciju podjele iftara u povratničkim mjestima. Izuzetak neće biti ni ova godina u kojoj je cilj posjetiti 17 džemata i upriličiti zajedničke iftare. Prošle godine smo organizirali iftare u džematima u Foči, Stupnom Dolu, Šipovu, Bileći, Jablanici, Livnu, Višegradu, Kotor-Varošu, Odžaku, Rotimlji kod Stoca, Kukavicama kod Rogatice, Prači, Prozoru, Duvnu, Ugljeviku, Kaknju, Kreševu, Novoj Kasabi, Tesliću, Nevesinju, Zvorniku, Rakovnici i Rakitnici.
Pažnju smo usmjerili prema povratničkim područjima u kojima ima više omladine i djece te smo na taj način željeli pružiti podršku povratku i ostanku naših ljudi u tim mjestima. Tako je prošle godine podijeljeno 3143 iftara i 654 dječijih paketića.

Gest koji je prošle godine izazvao vrlo pozitivne reakcije javnosti jeste i organizacija iftara u Livnu kada su stipendisti naše Fondacije od svojih džeparaca organizirali iftar za 200 postača i družili se s omladinom u Livnu“, kazao je direktor Fondacije, Tarik Agetović.

Svaka od navedenih posjeta se već devetu godinu zaredom realizira u saradnji s predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno kroz službe muftija, glavnih imama i imama u povratničkim džematima koje aktivisti Fondacije obilaze. Pored iftara za odrasle bit će pripremljeni i dječiji iftari, a bit će organizirana i podjela prigodnih poklona za djecu.

Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve da se suoče s potrebama drugih ali i da kroz druženje s povratnicima, pa makar i jedan dan u godini, daju doznanja da nisu sami i zaboravljeni.

“Predramazansko vrijeme iskoristit ću i pozvati sve naše sugrađane da se priključe akciji podjele iftara te svojim prisustvom pruže podršku povratnicima. Također, svoju podršku mogu pružiti i uplatom sredstava na žiro-račun Fondacije, s nazankom da su sredstva namijenjena za akciju “Iftari 2018“, od čega će biti pripremljeni i podijeljeni iftari“, dodao je direktor Agetović.

Iz Fondacije su uvjereni da će i ove, kao i prethodnih godina, građani Bosne i Hercegovine, odazvati se i uključiti u ovu zajedničku akciju.

Uplate preko računa mogu se izvršiti na sljedeće načine:

Račun za plaćanje u BiH:
Naziv fondacije: Fondacija za unaprijeđenje obrazovanja i kulture “IZVOR NADE”
Adresa: Butmirska cesta 18d, 71210 Ilidža, Sarajevo
Svrha: Uplata za iftare 2018.
Transakcijski račun Fondacije broj: 1011010051369490 otvoren kod Privredne banke Sarajevo dd.

Račun za plaćanje iz inostranstva možete naći na našoj web stranici: https://izvornade.com/donacije/

Sretne i berićetne nastupajuće ramazanske dane, Vama i vašim porodicama, žele stipendisti i aktivisti Fondacije “Izvor nade”. Ramazan šerif mubarek olsun!

Više fotografija iz prošlogodišnje akcije podjele iftara možete pogledati na sljedećim linkovima:

Predstavnici Fondacije “Izvor nade“ u prvoj sedmici Ramazana upriličili iftare za 952 postača

Druga sedmica Ramazana: Organizirani iftari za 626 postača

Treća sedmica Ramazana: U šest džemata organizirani iftari za 625 postača

U četvrtoj sedmici Ramazana organizirani iftari za 560 postača

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/2022. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/22. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” ...

14 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021