Unesite pojam vaše pretrage

Djeca iz Novih Miljanovaca u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Posjeta djece iz Novih Miljanovaca 22. april 2018 a

Posjeta djece iz Novih Miljanovaca 22. april 2018 a

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade” danas je upriličilo gostoprimstvo za djecu koja pohađaju mektebsku nastavu u Novim Miljanovcima, MIZ Tešanj.

Za djecu i njihove roditelje upriličen je ručak u restoranu Studentskog doma “Izvor nade” a zainteresirani su mogli pogledati prostorije Studetskog doma i informirati se o uslovima smještaja u istom.

Roditelje i djecu primio je direktor Fondacije “Izvor nade”, Tarik Agetović, koji je zaželio uspješno usvajanje znanja o znamenitostima glavnog grada uz želju da će im i posjeta Fondaciji ostati u lijepom sjećanju.

Agetović je kazao kako je u pitanju nastavak saradnje koju Fondacija njeguje od samog osnivanja.

“Ovo je nastavak saradnje s Islamskom zajednicom koja datira od samog osnivanja Fondacije, sprovodi se kroz različite projekte, poput ljetnih škola za djecu iz povratničkih mjesta, iftara i sličnih projekata.
Posjeta djece polaznika mekteba iz Novih Miljanovaca, nekoliko roditelja i njihovog imama, Bersada ef. Kozlića, je potvrda prethodno navedenog”, kazao je direktor Agetović.

Djeca sa svojim koordinatorima su posjetila Medresu “Osman ef. Redžović” u Visokom, Tunel spasa u Sarajevu, a posjetu Sarajevu okončali izletom na Igmanu.

[URIS id=4865]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021