Unesite pojam vaše pretrage

Direktor Agetović u programu TV Alfa o akciji “Iftari 2018“

Tarik Agetovic TV Alfa 21.5.2018. akcija Iftari 2018

Tarik Agetović, direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, gostovao je u programu TV Alfa te s javnošću podijelio bitne informacije vezane za akciju “Iftari 2018“.

Naime, Fondacija već devetu godinu zaredom organizira akciju podjele iftara u povratničkim džematima i na taj način pokušava podijeliti radost ramazana i iftara sa povratnicima.

Agetović je gledateljima objasnio na koji način se realiziraju aktivnosti na navednoj akciji te pozvao gledatelje da se, svojim donacijama i odlascima na teren, aktivno uključe u realizaciju iste.

On je pojasnio da pored iftara, akcija ima za cilj da mladima iz povratničkih mjesta ponudi ruku prijateljstva, te da mladi kroz ljetnu školu koju Fondacija organizira potpuno besplatno u mjesecu augustu, druže se sa svojim vršnjacima iz Sarajeva, ostvaruju kontakte, te uče o znamenitostima glavnog grada naše zemlje.

“Bosna nije velika. Prijateljstvo je najveće bogatstvo tako da je jedan od naših motiva i stvaranje novih prijateljstava“, kazao je između ostalog Agetović.

Na pitanje koliko je teško raditi s mladima, Agetović je kazao kako je raditi s mladima “uvijek dinamično, interesantno i veliko zadovoljstvo. Puni su ideja, inicijativa, puno se od njih može naučiti, samo im treba dati priliku“.

Kompletno gostovanje direktora Agetovića možete pogledati u nastavku:

Iz kategorije izdvajamo

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022

Vikend program TVSA o Mini školi kodiranja

Aldin Kovačević i Delila Bajrić su gostovali danas u Vikend programu Televizije Sarajevo i govorili malo više o Mini školi ...

30 Januara, 2021

AlfaTv je u emisiji 'Danas' ugostila naše koordinatore projekta Mini-škole neformalne edukacije

Uoči početka pete po redu Mini škole neformalne edukacije, koordinatori projekta Samira Aličić i Ajdin Karić gostovali su u emisiji ...

18 Decembra, 2020