Unesite pojam vaše pretrage

Direktor Agetović u programu TV Alfa o akciji “Iftari 2018“

Tarik Agetovic TV Alfa 21.5.2018. akcija Iftari 2018

Tarik Agetović, direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, gostovao je u programu TV Alfa te s javnošću podijelio bitne informacije vezane za akciju “Iftari 2018“.

Naime, Fondacija već devetu godinu zaredom organizira akciju podjele iftara u povratničkim džematima i na taj način pokušava podijeliti radost ramazana i iftara sa povratnicima.

Agetović je gledateljima objasnio na koji način se realiziraju aktivnosti na navednoj akciji te pozvao gledatelje da se, svojim donacijama i odlascima na teren, aktivno uključe u realizaciju iste.

On je pojasnio da pored iftara, akcija ima za cilj da mladima iz povratničkih mjesta ponudi ruku prijateljstva, te da mladi kroz ljetnu školu koju Fondacija organizira potpuno besplatno u mjesecu augustu, druže se sa svojim vršnjacima iz Sarajeva, ostvaruju kontakte, te uče o znamenitostima glavnog grada naše zemlje.

“Bosna nije velika. Prijateljstvo je najveće bogatstvo tako da je jedan od naših motiva i stvaranje novih prijateljstava“, kazao je između ostalog Agetović.

Na pitanje koliko je teško raditi s mladima, Agetović je kazao kako je raditi s mladima “uvijek dinamično, interesantno i veliko zadovoljstvo. Puni su ideja, inicijativa, puno se od njih može naučiti, samo im treba dati priliku“.

Kompletno gostovanje direktora Agetovića možete pogledati u nastavku:

Iz kategorije izdvajamo

Almira Petrovic Fondacija Izvor nade

Almira Petrović za Avazov Sport: Karate je stil života, medalja se osvaja na treningu

Almira Petrović, stipendistica Fondacije "Izvor nade" dala je opširan intervju za Avazov Sport. Petrović, koja je iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, ima 18 ...

Maj 6, 2019
Klix.ba Vrsnjacko mentorstvo 2018, Fondacija Izvor nade

Klix.ba o vršnjačkom mentorstvu Fondacije “Izvor nade“

Portal Klix.ba objavio je članak o vršnjačkom mentorstvu u Bosni i Hercegovini u kojem je sagovornik Merjem Salihagić, savjetnica za ...

Septembar 28, 2018
Gostovanje predstavnika Fondacije Izvor nade u programu TVSA, august 2018.

Televizija Sarajevo ugostila predstavnike Fondacije "Izvor nade": Razgovarano o Ljetnoj školi 2018.

Predstavnici Fondacije "Izvor nade", direktor Tarik Agetović i koordinator Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta Damir Bešlija, gostovali su ...

August 27, 2018