Unesite pojam vaše pretrage

Dan ružičastih majica

Danas se obilježava Dan ružičastih majica (dan prevencije vršnjačkog nasilja). Danas želimo podsjetiti da moramo jedni druge više učiti da čitamo tuđe posebnosti, a manje slabosti!

To je ono što mladi uče jedni druge u Fondaciji – da nađu razloge da jedni drugima budu prijatelji. Fokus je podrška, a ne hostilnost.

Cjelokupni rad Fondacije počiva na vršnjačkom mentorstvu – vršnjačkoj podršci koju stariji i iskusniji mladi pružaju svojim kolegama u njihovoj tranziciji u novu sredinu/dom i obrazovni proces/studij.

Vršnjačko mentorstvo u borbi protiv vršnjačkog nasilja je prirodan proces, za koji se nadamo da će biti sve više prisutan kao dio formalnog procesa u svim nivoima školstva! 

U Bosni i Hercegovini je prema podacima Unicefa iz 2018. godine, 25% mladih u dobi od 13 do 15 godina koji su maltretirani najmanje jednom u proteklih nekoliko mjeseci prije ispitivanja. 

Izvor: Unicef (2018)

Iz kategorije izdvajamo

Literarno takmičenje - Moje životno obrazovanje

Pošalji rad Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave na Konkurs za najbolji esej 2023. Pobjednicima obezbijeđene novčane nagrade. Dragi mladi ljubitelji ...

6 Februara, 2023

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023