Unesite pojam vaše pretrage

Dan ružičastih majica

Danas se obilježava Dan ružičastih majica (dan prevencije vršnjačkog nasilja). Danas želimo podsjetiti da moramo jedni druge više učiti da čitamo tuđe posebnosti, a manje slabosti!

To je ono što mladi uče jedni druge u Fondaciji – da nađu razloge da jedni drugima budu prijatelji. Fokus je podrška, a ne hostilnost.

Cjelokupni rad Fondacije počiva na vršnjačkom mentorstvu – vršnjačkoj podršci koju stariji i iskusniji mladi pružaju svojim kolegama u njihovoj tranziciji u novu sredinu/dom i obrazovni proces/studij.

Vršnjačko mentorstvo u borbi protiv vršnjačkog nasilja je prirodan proces, za koji se nadamo da će biti sve više prisutan kao dio formalnog procesa u svim nivoima školstva! 

U Bosni i Hercegovini je prema podacima Unicefa iz 2018. godine, 25% mladih u dobi od 13 do 15 godina koji su maltretirani najmanje jednom u proteklih nekoliko mjeseci prije ispitivanja. 

Izvor: Unicef (2018)

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

5 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Sumiranje uspjeha stipendista/ica za prvi semester akademske 2020/2021

Stipendisti fondacije Izvor nade ostvarili su zapažene rezultate u prvom semestru u akademskoj 2020/2021. godini. Polugodišnja evaluacija je standardni semestralni proces ...

27 Marta, 2021