Unesite pojam vaše pretrage

Članovi SBNVO-a posjetili Fondaciju “Izvor nade“

Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 30.10.2018.

Direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović, primio je jučer u posjetu nekoliko članova Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija (SBNVO) koji djeluju u okviru Sarajevske regije.

U posjeti Fondaciji “Izvor nade“ boravili su Adis Hodžić, sekretar Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, prof. Abdusamed Bušatlić, urednik portala Saff, Hasan Karišik, predstavnik Udruženja Tempo i Hasib Hadžić, predsjednik Bosna International Foruma.

Agetović je za goste upriličio obilazak Studentskog doma te prisutne upoznao s aktivnostima koje Fondacija “Izvor nade“ realizira u sklopu zacrtanih planova.

“U sklopu naših redovnih aktivnosti, udruženja koja su okupljena oko Sarajevske regije u sklopu SBNVO-a, ovo je prva posjeta ovakvog tipa i realizirana je prema članici Saveza, Fondaciji “Izvor nade“. Domaćin je prezentirao aktivnosti koje ova fondacija provodi te smo razmijenili iskustva iz rada nevladinog sektora. Ostali smo prijatno iznenađeni aktivnostima koje provodi “Izvor nade“. Nadamo se da ćemo u budućnosti bliže sarađivati na nekim projektima i da će Savez biti podrška u radu Fondacije na određenim projektima.

Plan je da obiđemo naše članice Saveza i da to ima jedan mjesečni kontinuitet. Ovom prilikom zahvaljujemo se rukovodstvu Fondacije na gostoprimstvu i na želji da aktivno učestvuje u radu Saveza i radi na afirmaciji pozitivnih vrijednosti u društvu“, kazao je Adis Hodžić, sekretar Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija nakon upriličene posjete.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“, zahvalio se gostima na posjeti te istakao kako određeni resursi koje posjeduje Fondacija stoje na raspolaganju SBNVO-u i drugim članicama Saveza.

“Upoznavanje s radom naših članova je zaporavo upozavanje s kapacitetima koje one nude a samim tim i mogućnostima saradnje na različitim projektima. Drago nam je da smo imali priliku ugostiti predstavnike Sarajevske regije SBNVO-a i razgovarati o budućim zajedničkim projektima“, izjavio je Agetović.

Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 1
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 2
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 3
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 4
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 5
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 1
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 2
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 3
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 4
Posjeta clanova SBNVO-a Fondaciji Izvor nade 5

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

21 Juna, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021

Tarik Ibrahimpašić: Pronaći strast

Tarik Ibrahimpašić je alumnista naše Fondacije, trenutno na doktorskom studiju iz oblasti hardverske sigurnosti (Hardware Security) na Tehničkom Univerzitetu u ...

11 Juna, 2021