Unesite pojam vaše pretrage

Ceremonija povodom početka nove akademske 2020/2021. godine

Ovu godinu priliku ima 80 stipendista iz 36 gradova. U ugodnoj atmosferi sa stipendistima i poštovanim gostima upriličena je svečanost potpisivanja ugovora za akademsku 2020/2021 godini. Svečanosti su prisustvovali predstavnici menadžmenta, Upravnog odbora Fondacije, stipendisti i zvanice.

U uvodnom dijelu predstavljene su aktivnosti Fondacije i rezultati. Predstavljeno je pet volonterskih timova kroz koje stipendisti djeluju, te istaknuto da će se u budućnosti još više posvetiti razvoju karijernog savjetovališta, te pomoći mladih pri zapošljavanju.

U 2020. godini Fondacija Izvor nade obilježava desetu godišnjicu postojanja i djelovanja. Tokom desetogodišnjeg rada bilježi mnogobrojne uspjehe. U svojim redovima stipendista broje najbolje matematičare, inovatore, književnike, inžinjere, umjetnike. Za deset godina rada podržano je obrazovanje preko 400 mladih osoba i  ostvarena saradnja sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama unutar i van Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Upravnog odbora dipl. ing. maš. Suad Ibrahimagić zaželio je sretan početak akademske 2020/21 godine i poželio mladima mnogo dobrih prilika, otvorenih puteva i na raspolaganje stavio sve resurse Fondacije, naglasivši da imaju priliku donatore koristiti kao mentore u procesima u kojim im treba pomoć.

Tokom svečanosti ugovori su potpisani sa petnaest stipendista koji su svoje školovanje završili kao učenici generacije, ponosi generacije ili su najbolji studenti i uspješni sportisti na međunarodnim takmičenjima.

Dženita Đulović je treća godina IT studija sa prosjekom 10.0. Obraćajući se gostima osvrnula se na protekle godine: “Fondaciji Izvor nade sam se pridružila u svojoj prvoj godini studija i koliko je to meni bilo značajno tek sada uviđam. Ja sam inače iz Živinica i svoj studentski život sam započela u potpuno novoj sredini došavši ovdje. Međutim, u prevazilaženju svega toga upravo je Fondacija imala ključan značaj. Fondacija je svojim djelovanjem kreirala i kreira za nas sigurno mjesto, gdje smo jedni drugima podrška u svim našim interesovanjima, gdje smo okruženi proaktivnim ljudima koji potiču i naš sopstveni razvoj, ali meni možda i najvažnije – mjesto gdje sam stekla dugotrajna prijateljstva.”

Ajdin Bajrić je iz Kalesije, odlikaš, na početku svog studija. On se osvrnuo na dojam koji je na njega ostavila Fondacija i studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić”:
“Iako mnogi, zbog pandemije, prošlu godinu kude, meni je to najljepša godina. Posebno otkako sam u ovom domu. Aktivnosti su obilate i imamo priliku da se usavršavamo iz dana u dan. Mene se dojmio kvalitet usluga i toplina koju sam osjetio i zato se neizmjerno zahvaljujem svima koji su ovo obezbjedili, upravi i donatorima i vama ovdje koji ste došli.”

Studenti su ostvarili različite iznose stipendija, a ovogodišnji kriteriji koji su bili postavljeni pred stipendiste su uspjeh i vladanje u školi ili na fakultetu, socijalna karta porodice, intervju s predstavnicima Fondacije, te odabir jednog od oblika volontiranja. Tako će budući stipendisti, koji dolaze iz različitih krajeva BiH, primati iznose stipendija od 50 do 250 KM.

Prezentacija povodom potpisivanja ugovora, autor: Fondacija Izvor Nade

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023