Studenti Studentskog doma “Izvor nade“ posjetili Hercegovinu

Studenti Studentskog doma “Izvor nade“ posjetili Hercegovinu, mart 2017

Grupa studenata Studentskog doma “Izvor nade“ vikend je iskoristila za posjetu Hercegovini. Tako je subota iskorištena za posjetu gradovima Mostar, Blagaj i Počitelj.

Fondacija “Izvor nade“ u svom programu rada značajan prostor poklanja posjetama bosanskohercegovačkim gradovima, posebno iz razloga što posjete studentima omogućavaju da naprave kratke pauze u učenju i pripremanju zahtjevnih ispita.

“Lijepo vrijeme je bilo jedan od razloga zašto smo se u ovom periodu godine odlučili za posjetu Hercegovinu. Ništa manje značajan razlog nije historijska pozadina gradova koju smo djelimično pokušali prezentirati studentima. Cilj je svakako bilo i druženje studenata jer je ovo izvrsna prilika da se oni međusobno bolje upoznaju“, kazao je Nermin Veladžić, koordinator za rad sa studentima u Studentskom domu “Izvor nade“.

Emir Rujević, stipendista Fondacije “Izvor nade“ kaže kako je impresioniran posjetom Hercegovini.

“Ova posjeta se desila u pravom momentu, baš u vrijeme kada se proljeće budi. Impresioniran sam ljepotama Hercegovine. Prvi put sam u Hercegovini, i zaista njene ljetpote zaslužuju da ih studenti ali i drugi ljudi posjete. Topla preporuka studentima da posjete Mostar, Blagaj i Počitelj, uživaju u ribljim specijalitetima na rijeci Buni te skokovima skakača sa Starog mosta u Mostaru“, kazao je Rujević.

Studenti Studentskog doma “Izvor nade“ posjetili Hercegovinu, mart 2017

Promotivna brošura

Naš katalog