Unesite pojam vaše pretrage

Završna svečanost projekta “Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“ 26. aprila

Mini skola neformalne edukacije Fondacija Izvor nade

Mini skola neformalne edukacije Fondacija Izvor nade

Projektni tim Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ 26. aprila organizira završnu svečanost  projekta“Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“.

Projekat koji su realizirali stipendisti Fondacije “Izvor nade“ podržan je od strane Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i realiziran je u srednjim školama Kantona Sarajevo: Centar, Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Stari Grad i Vogošća.

Kroz projekt srednjoškolci su imali priliku obogatiti svoja znanja i usvojiti nove vještine koje će im biti od koristi na tržištu rada.

Projektom su implementirana cjelodnevna predavanja i srednjoškolski projekti, dizajnirani od strane srednjoškolaca, uključujući i angažman na promociji neformalne edukacije i profesionalne orijentacije. Seminari su uključivali interaktivna predavanja, grupni rad, individualne vježbe i interaktivne omladinske igre na temu: liderstvo, prezentacijske vještine, vještine javnog nastupa, komunikacijske vještine, vještine upravljanja vremenom, pisanje CV-a, biznis vještine, društveni angažman, omladinski aktivizam i projektne aktivnosti.

Nakon seminara učesnici su imati zadatak da kreiraju grupne mini-školske aktivnosti u okviru rada Vijeća učenika njihove škole s ciljem uključivanja što većeg broja učenika u neformalne školske aktivnosti.

Podršku realizaciji ovog značajnog projekta dala je i Asocijacija srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.

Projekat je obuhvatio više od 2.400 mladih Kantona Sarajevo. U realizaciji projekta u šest srednjih škola učestvovalo je 15 volontera i 5 predavača.

Završna svečanost, na kojoj će biti uručeni certifikati za učešće u projektu, bit će održana u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži, 26. aprila, u 13 sati.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021