Unesite pojam vaše pretrage

Završna svečanost projekta “Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“ 26. aprila

Mini skola neformalne edukacije Fondacija Izvor nade

Mini skola neformalne edukacije Fondacija Izvor nade

Projektni tim Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ 26. aprila organizira završnu svečanost  projekta“Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“.

Projekat koji su realizirali stipendisti Fondacije “Izvor nade“ podržan je od strane Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i realiziran je u srednjim školama Kantona Sarajevo: Centar, Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Stari Grad i Vogošća.

Kroz projekt srednjoškolci su imali priliku obogatiti svoja znanja i usvojiti nove vještine koje će im biti od koristi na tržištu rada.

Projektom su implementirana cjelodnevna predavanja i srednjoškolski projekti, dizajnirani od strane srednjoškolaca, uključujući i angažman na promociji neformalne edukacije i profesionalne orijentacije. Seminari su uključivali interaktivna predavanja, grupni rad, individualne vježbe i interaktivne omladinske igre na temu: liderstvo, prezentacijske vještine, vještine javnog nastupa, komunikacijske vještine, vještine upravljanja vremenom, pisanje CV-a, biznis vještine, društveni angažman, omladinski aktivizam i projektne aktivnosti.

Nakon seminara učesnici su imati zadatak da kreiraju grupne mini-školske aktivnosti u okviru rada Vijeća učenika njihove škole s ciljem uključivanja što većeg broja učenika u neformalne školske aktivnosti.

Podršku realizaciji ovog značajnog projekta dala je i Asocijacija srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.

Projekat je obuhvatio više od 2.400 mladih Kantona Sarajevo. U realizaciji projekta u šest srednjih škola učestvovalo je 15 volontera i 5 predavača.

Završna svečanost, na kojoj će biti uručeni certifikati za učešće u projektu, bit će održana u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži, 26. aprila, u 13 sati.

Iz kategorije izdvajamo

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

PRIJAVI ME U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju ...

27 Novembra, 2022

Proslavljena 10. godišnjica doma

Ovog utorka, 1. novembra, bilo nam je svečano u Fondaciji. S početkom u 19h započela je ceremonija obilježavanja posljednjih 10 ...

5 Novembra, 2022

Trening vršnjačkih mentora i mentorica

Domski život Fondacije Izvor nade vodi se idejom važnosti podrške, kreiranja zajednice, saradnje i vršnjačkog mentorstva kao resursa za ostvarenje ...

3 Oktobra, 2022