Unesite pojam vaše pretrage

Turnir u fudbalu

[layerslider id=”21″]
Dana 08.05.2016. u organizaciji Fondacije „Izvor Nade“ održan je tradicionalni turnir u malom fudbalu. Turnir se održao u Sarajevu u dvorani „Ramiz Salčin“, i učešće je uzelo osam ekipa. Ove godine imali smo i gostujuće ekipe koje su nam se pridružile, a koje dolaze iz drugih gradova uključujući Mostar, Srebrenicu i Bihać.
Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Po dvije prvoplasirane iz grupa su se plasirale u polufinale. Nakon uzbudljivih polufinalnih utakmica u finale su se plasirale ekipa „PU Studentski dom Izvor Nade“ i ekipa iz Bihaća. Finalna utakmica je opravdala svoja očekivanja. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio 1:1. Nakon toga se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Više sreće a i znanja imala je ekipa „Studentski dom“, te je zasluženo i osvojila prvo mjesto. Treba napomenuti da je u utakmici za treće mjesto ekipa „Mostar“ nadigrala „Srebrenicu“. Za najbolje tri ekipe obezbijeđeni su pehar i medalje.
Treba istaći da kao i svaki puta i ovaj turnir je opravdao svoja očekivanja. Pored sportskog dijela u kojem su studenti i srednjoškolci mogli pokazati svoja fudbalska umijeća, bilo je tu i zajedničkog druženja, smijeha i novih poznanstava.
Ispred Fondacije se zahvaljujemo svim učesnicima, i nadamo se nekom skorom turniru.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021