Unesite pojam vaše pretrage

Teen Talks - Vikend povjerenja

Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li šta je to, što mi očekujemo od sebe? I koliko vremena imamo za sve to?

Ponekad pomislimo kako bi nam dobro došao neki trik, ili savjet zlata vrijedan. Kako da iskoristimo vrijeme, kako da se snađemo u nekoj situaciji, kako da riješimo određeni problem, kako da se posvetimo sebi. Puno je ovih kako. A premalo vremena. Ali samo onda, ako ne znamo kako ga koristiti. 

Pred vama je program koji ima za cilj pružiti srednjoškolcima i srednjoškolkama razne tehnike samopomoći. Način da se nose sa svim izazovima svakodnevnice i u svemu tome dostignu svoje pune potencijale.

Vikend povjerenja je mjesto gdje svi pripadamo. Sa svim svojim strahovima, borbama, željama, mislima, idejama, potrebama, iskustvima i podugačak je red. Ima mjesta i za tebe. HEJ TI, dođi, zabavi se, uči i rasti! 😎

Prilika za srednjoškolce da provedu vikend sa vršnjacima, uče o sebi i svijetu oko sebe uz grupu podrške koja prihvata, razumije i podstiče na izvrsnost.

“U pubertetu se uče ili stiču obrasci ponašanja koji nas prate čitav život. U pubertetu se pokaže sve što nije valjalo u djetinjstvu.”

Dok učimo upravljati i rješavati probleme u svakodnevnom životu, nerijetko doživljavamo stres. Osim toga, mnoga djeca i adolescenti također se nose s utjecajem traume. Savjetovanje, grupne edukacije mogu pomoći mladima da bolje razumiju svoje emocije, mogu naučiti zdrave načine nošenja sa stresom, mogu poboljšati svoje samopouzdanje i izgraditi čvrste odnose, mogu slijediti svoje buduće ciljeve. Djetinjstvo i adolescencija je vrlo uzbudljivo, ali i vrlo zbunjujuće vrijeme. Mladi cijene mjesto gdje se osjećaju saslušanim, a ne osuđujućim, i gdje imaju prostor da na neki način pokušaju shvatiti sebe i shvatiti šta im je važno. Teen talks vikend je prostor koji olakšava razumjevanje, osnaživanje i rast za srednjoškolce.

Prirodno je da osjećamo ponekad kako nas baš i ne razumiju, da nam treba dodatnih vještina da savladamo svakodnevne izazove. Ali, NISI SAM I NISI SAMA! POVEŽI SE SA VRŠNJACIMA! ISKAŽI SEBE! NAUČI TEHNIKE “PREŽIVLJAVANJA”!

💎Teen Talks predstavlja pomoć djeci i roditeljima kako prepoznati uzroke i nastanak konflikta/problema, te ovladati tehnikama kako ih artikulisati i prevladati.

Želite saznati kako ostaviti najbolji utisak?
Kako dobro plasirati svoje znanje?
Koje tehnike učenja kome odgovaraju?
Kako prevariti sopstveni mozak?
Kako nadvladati “Mr. Mrsko mi”?
Saznaj sve o Time Hacking – u!

Realizacija je predviđena kroz tri ciklusa radionica. Prvi ciklus se bazira na teme “učenik vs nastavnik”. Dok je drugi više orjentisan ka “vršnjak vs vršnjak” vještinama i znanju, a treći i posljednji obrađuje teme “učenik vs roditelj”. Realizacija drugog i trećeg planirana je za period zime i proljeća.

📍PRVI CIKLUS: BEPLATAN!

Datum održavanja – 24. i 25.09.2022.
Mjesto održavanja: Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžič”
Facilitatorica: Prof. Harisa Okanović – 22 godine iskustva rada sa mladima

ORGANIZATOR SNOSI TROŠKOVE:

Kotizacija: ☑️
Smještaj i noćenje: ☑️
Hrana i osvježenje: ☑️

Prijave otvorene do 20.09.2022.

Mi znamo gdje ćemo za vikend, a vi? See ya 😀

Iz kategorije izdvajamo

Literarno takmičenje - Moje životno obrazovanje

Pošalji rad Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave na Konkurs za najbolji esej 2023. Pobjednicima obezbijeđene novčane nagrade. Dragi mladi ljubitelji ...

6 Februara, 2023

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023