Unesite pojam vaše pretrage

Teen Talks - Vikend povjerenja

Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li šta je to, što mi očekujemo od sebe? I koliko vremena imamo za sve to?

Ponekad pomislimo kako bi nam dobro došao neki trik, ili savjet zlata vrijedan. Kako da iskoristimo vrijeme, kako da se snađemo u nekoj situaciji, kako da riješimo određeni problem, kako da se posvetimo sebi. Puno je ovih kako. A premalo vremena. Ali samo onda, ako ne znamo kako ga koristiti. 

Pred vama je program koji ima za cilj pružiti srednjoškolcima i srednjoškolkama razne tehnike samopomoći. Način da se nose sa svim izazovima svakodnevnice i u svemu tome dostignu svoje pune potencijale.

Vikend povjerenja je mjesto gdje svi pripadamo. Sa svim svojim strahovima, borbama, željama, mislima, idejama, potrebama, iskustvima i podugačak je red. Ima mjesta i za tebe. HEJ TI, dođi, zabavi se, uči i rasti! 😎

Prilika za srednjoškolce da provedu vikend sa vršnjacima, uče o sebi i svijetu oko sebe uz grupu podrške koja prihvata, razumije i podstiče na izvrsnost.

“U pubertetu se uče ili stiču obrasci ponašanja koji nas prate čitav život. U pubertetu se pokaže sve što nije valjalo u djetinjstvu.”

Dok učimo upravljati i rješavati probleme u svakodnevnom životu, nerijetko doživljavamo stres. Osim toga, mnoga djeca i adolescenti također se nose s utjecajem traume. Savjetovanje, grupne edukacije mogu pomoći mladima da bolje razumiju svoje emocije, mogu naučiti zdrave načine nošenja sa stresom, mogu poboljšati svoje samopouzdanje i izgraditi čvrste odnose, mogu slijediti svoje buduće ciljeve. Djetinjstvo i adolescencija je vrlo uzbudljivo, ali i vrlo zbunjujuće vrijeme. Mladi cijene mjesto gdje se osjećaju saslušanim, a ne osuđujućim, i gdje imaju prostor da na neki način pokušaju shvatiti sebe i shvatiti šta im je važno. Teen talks vikend je prostor koji olakšava razumjevanje, osnaživanje i rast za srednjoškolce.

Prirodno je da osjećamo ponekad kako nas baš i ne razumiju, da nam treba dodatnih vještina da savladamo svakodnevne izazove. Ali, NISI SAM I NISI SAMA! POVEŽI SE SA VRŠNJACIMA! ISKAŽI SEBE! NAUČI TEHNIKE “PREŽIVLJAVANJA”!

💎Teen Talks predstavlja pomoć djeci i roditeljima kako prepoznati uzroke i nastanak konflikta/problema, te ovladati tehnikama kako ih artikulisati i prevladati.

Želite saznati kako ostaviti najbolji utisak?
Kako dobro plasirati svoje znanje?
Koje tehnike učenja kome odgovaraju?
Kako prevariti sopstveni mozak?
Kako nadvladati “Mr. Mrsko mi”?
Saznaj sve o Time Hacking – u!

Realizacija je predviđena kroz tri ciklusa radionica. Prvi ciklus se bazira na teme “učenik vs nastavnik”. Dok je drugi više orjentisan ka “vršnjak vs vršnjak” vještinama i znanju, a treći i posljednji obrađuje teme “učenik vs roditelj”. Realizacija drugog i trećeg planirana je za period zime i proljeća.

📍PRVI CIKLUS: BEPLATAN!

Datum održavanja – 24. i 25.09.2022.
Mjesto održavanja: Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžič”
Facilitatorica: Prof. Harisa Okanović – 22 godine iskustva rada sa mladima

ORGANIZATOR SNOSI TROŠKOVE:

Kotizacija: ☑️
Smještaj i noćenje: ☑️
Hrana i osvježenje: ☑️

Prijave otvorene do 20.09.2022.

Mi znamo gdje ćemo za vikend, a vi? See ya 😀

Iz kategorije izdvajamo

Trening vršnjačkih mentora i mentorica

Domski život Fondacije Izvor nade vodi se idejom važnosti podrške, kreiranja zajednice, saradnje i vršnjačkog mentorstva kao resursa za ostvarenje ...

3 Oktobra, 2022

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Augusta, 2022

Ljetna škola M.R.E.Ž.A.

Za savršeno jelo uvijek se traže savršeni recepti koji prave baš taj savršeni blend i balans oplemenjujućih okusa i kvalitetnih ...

14 Jula, 2022