Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije organizovali iftar za 100 učenika u Prozoru

Stipendisti Fondacije organizovali iftar za 100 učenika u Prozoru, 5.6.2018.

Stipendisti Fondacije organizovali iftar za 100 učenika u Prozoru, 5.6.2018.

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ sinoć su u Prozoru, u sali Osnovne škole Alija Isaković, organizirali iftar za 100 učenika. U saradnji s upravom škole Alija Isaković, na čelu s direktoricom Izom Pilav, te profesorom vjeronauke Esmirom Čajdinom, stipendisti Fondacije su od svojih džeparaca organizovali iftar u Prozoru za učenike osnovne i srednje škole u Prozoru.

U ime domaćina prisutnima se obratio glavni imam Safet ef. Pozder, koji je kazao da je ovo drugi iftar ove godine koji Fondacija organizuje na području MIZ Prozor te da je ovo nastavak saradnje koja traje nekoliko godina unazad.

U ime Fondacije mladima se obratio direktor Tarik Agetović koji je kazao kako je ovo poseban iftar te da je “njegova posebnost u tome što ga organizuju stipendisti koji su od svojih stipendija i džeparaca odvojili da bi radost iftara podijeli sa svojim vršnjacima“.

Agetović se zahvalio domaćinima, kolektivu Osnovne škole Alija Isaković, koji je prisustvovao iftaru te koji kvalitetno brine o obrazovanju mladih u Prozoru a okupljenim osnovcima i srednjoškolcima poručio da moraju učiti i biti dobri jer kvalitet i znanje nemaju alternativu. Dodao je da im na tom putu Fondacija stoji na raspolaganju te da već danas mogu aplicirati na trenutno raspisane konkurse za stipendije koje obezbijeđuje Fondacija “Izvor nade“.

Namir Hlivnjak, stipendista Fondacije, kazao je kako je ovo bila prilika da upoznaju nove prijatelje tokom posjete Prozoru.

“Kroz rad Fondacije učimo da je dijeljenje humano djelovanje i da trebamo težiti da pomognemo drugima. Mi smo na ovaj način željeli podijeliti radost iftara s našim vršnjacima u Prozoru i zaista je bilo lijepo upoznati nove prijatelje tokom sinoćnjeg iftara“, kazao je Hlivnjak, stipendista Fondacije i učenik drugog razreda Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža.

Izveden prigodan ramazanski program

Učenici i polaznici sekcije Vjeronauka pri Osnovnoj školi Alija Isaković nakon organiziranog iftara izveli su prigodan ramazanski program.

Prof. Esmir Čajdin zahvalio se svim prisutnima i izrazio svoje zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti stipendiste Fondacije i organizirati iftar u Prozoru.

Kao znak zahvalnosti za podršku i početak saradnje Iza Pilav, direktorica Osnovne škole Alija Isaković, uručila je zahvalnicu i poklon direktoru Agetoviću izrazivši svoje zadovoljstvo na realizaciji ove aktivnosti.

[URIS id=5250]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021