Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije gostovali u emisiji BHT1 televizije “BiH magazin“

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

BHT1 televizija ugostila je danas u emisiji “BiH Magazin“ dvojicu stipendista Fondacije “Izvor nade“, Berina Spahovića i Tarika Ibrahimpašića, studente koji su nakon prvog semestra ostvarili prosjek ocjena 10.

Povod gostovanja bili su rezultati stipendista Fondacije “Izvor nade“. Naime, čak šest studenata koje Fondacija stipendira ostvarili su prosjek 10 nakon prvog semestra.

Emisija posvećena izvrsnosti bila je prilika da Spahović i Ibrahimpašić gledateljima objasne koja je formula uspjeha te na koji način ostvariti navedeni prosjek.

Neminovno pitanje bilo je i sve češći odlazak mladih iz BiH. Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ kazali su kako se navedena pojava ne mora nužno smatrati negativnom statistikom s obzirom da se studentima nudi mogućnost da u inostranstvu nastave svoje studije i nakon toga se vrate u svoju zemlju te eventualno pokrenu vlastite biznise.

Emisiju “BiH Magazin“ i gostovanje stipendista Fondacije možete pogledati na sljedećem linku (gostovanje od 14:17 do 19:15).

Iz kategorije izdvajamo

Jajce Online: Fondacija "Izvor nade" finansirala ekskurziju učenicima iz Kuprešana

Portal Jajce Online objavio je vijest o ekskurziji učenika OŠ “Jajce” Kruščica PŠ Kuprešani. Učenici su posjetili vezirski grad Travnik, a ...

Juni 11, 2019
Casopis Student o Fondaciji Izvor nade, maj 2019.

Časopis STUDENT: Fondacija “Izvor nade“ nudi novi standard studentskog smještaja

Novi broj Informativnog časopisa STUDENT donosi i članak o Fondaciji “Izvor nade“. Devet godina rada Fondacije bilo je razlog da ...

Maj 27, 2019
Sulejman Abazovic - Dnevni avaz 22.5.2019_a

Sulejman Abazović, stipendista Fondacije Izvor nade, predstavio rad UG Bistrica

Stipendista Fondacije “Izvor nade“, Sulejman Abazović,  značajan doprinos daje u nevladinom sektoru. On je prije tri godine sa mladima iz ...

Maj 22, 2019