Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije gostovali u emisiji BHT1 televizije “BiH magazin“

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

BHT1 televizija ugostila je danas u emisiji “BiH Magazin“ dvojicu stipendista Fondacije “Izvor nade“, Berina Spahovića i Tarika Ibrahimpašića, studente koji su nakon prvog semestra ostvarili prosjek ocjena 10.

Povod gostovanja bili su rezultati stipendista Fondacije “Izvor nade“. Naime, čak šest studenata koje Fondacija stipendira ostvarili su prosjek 10 nakon prvog semestra.

Emisija posvećena izvrsnosti bila je prilika da Spahović i Ibrahimpašić gledateljima objasne koja je formula uspjeha te na koji način ostvariti navedeni prosjek.

Neminovno pitanje bilo je i sve češći odlazak mladih iz BiH. Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ kazali su kako se navedena pojava ne mora nužno smatrati negativnom statistikom s obzirom da se studentima nudi mogućnost da u inostranstvu nastave svoje studije i nakon toga se vrate u svoju zemlju te eventualno pokrenu vlastite biznise.

Emisiju “BiH Magazin“ i gostovanje stipendista Fondacije možete pogledati na sljedećem linku (gostovanje od 14:17 do 19:15).

Iz kategorije izdvajamo

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022

Vikend program TVSA o Mini školi kodiranja

Aldin Kovačević i Delila Bajrić su gostovali danas u Vikend programu Televizije Sarajevo i govorili malo više o Mini školi ...

30 Januara, 2021

AlfaTv je u emisiji 'Danas' ugostila naše koordinatore projekta Mini-škole neformalne edukacije

Uoči početka pete po redu Mini škole neformalne edukacije, koordinatori projekta Samira Aličić i Ajdin Karić gostovali su u emisiji ...

18 Decembra, 2020