Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije gostovali u emisiji BHT1 televizije “BiH magazin“

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

Berin Spahovic i Tarik Ibrahimpasic Fondacija Izvor nade BHT

BHT1 televizija ugostila je danas u emisiji “BiH Magazin“ dvojicu stipendista Fondacije “Izvor nade“, Berina Spahovića i Tarika Ibrahimpašića, studente koji su nakon prvog semestra ostvarili prosjek ocjena 10.

Povod gostovanja bili su rezultati stipendista Fondacije “Izvor nade“. Naime, čak šest studenata koje Fondacija stipendira ostvarili su prosjek 10 nakon prvog semestra.

Emisija posvećena izvrsnosti bila je prilika da Spahović i Ibrahimpašić gledateljima objasne koja je formula uspjeha te na koji način ostvariti navedeni prosjek.

Neminovno pitanje bilo je i sve češći odlazak mladih iz BiH. Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ kazali su kako se navedena pojava ne mora nužno smatrati negativnom statistikom s obzirom da se studentima nudi mogućnost da u inostranstvu nastave svoje studije i nakon toga se vrate u svoju zemlju te eventualno pokrenu vlastite biznise.

Emisiju “BiH Magazin“ i gostovanje stipendista Fondacije možete pogledati na sljedećem linku (gostovanje od 14:17 do 19:15).

Iz kategorije izdvajamo

Vrsnjacko mentorstvo Fondacije Izvor nade, emisija_Impuls_znanja_2020

Videoprilog o vršnjačkom mentorstvu Fondacije "Izvor nade"

U 116. emisiji "Impuls znanja" čije emitovanje prenosi 12 lokalnih tv stanica, gledaoci mogu pogledati i prilog o programu vršnjačkog ...

13 Aprila, 2020

FTV o akciji nabavke računara i laptopa za djecu Kantona Sarajevo

Danas je u Osnovnoj školi "Mustafa Busuladžić", u sarajevskom naselju Dobroševići, uručena donacija od 25 računara za potrebe osnovaca kako ...

11 Aprila, 2020

Naida Kokić gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH

Naida Kokić, zamjenica direktora Fondacije "Izvor nade" jutros je gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH te govorila o aktivnostima koje ...

9 Aprila, 2020