Unesite pojam vaše pretrage

Putovanje studenata u Albaniju i Crnu Goru

[layerslider id=”3″]

Studenti-stipendisti Fondacije „Izvor Nade“ imali su priliku da proteklog vikenda putuju na jednu zanimljivu destinaciju. Riječ je o posjeti Albaniji. 40 studenata se u četvrtak navečer zaputilo na putovanje i nakon dvanaestosatnog putovanja stigli smo u grad Drač koji se nalazi na obali Jadranskog mora. U Draču nam je upriličen srdačan doček od strane domaćina gdje su studenti  imali priliku da se odmore i doručkuju. Nakon toga studenti su se zaputili u obilazak grada te šetnju obalom mora. Mnogo fotografisanja, smijeha i lijepog druženja je obilježilo druženje u Draču. U poslijepodnevnim satima studenti su se zaputili u glavni grad Albanije, Tiranu. Nakon ručka, studenti su se zaputili na mjesto konačišta gdje su imali priliku da se odmore od dugog putovanja. Nakon odmora i osvježenja u večernjim satima upriličena je šetnja do centra grada, gdje su studenti imali priliku da vide čari Tirane. S obzirom na lijepo vrijeme, upriličena je i zajednička kahva u centru Tirane.

Drugi dan posjete Albaniji bio je rezervisan za obliazak Tirane. Stari grad Kruja, centar grada, privatni univerzitet Epoka, fotografisanje, obroci i druženja sa našim domaćinima obilježili su drugi dan putovanja.

Treći dan, nakon doručka, studenti su se zaputili prema glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Prelijepo vrijeme, toga dana, uljepšalo je i boravak u Podgorici. Nakon obilaska Podgorice, zaputili smo se prema Bosni i Hercegovini.

U večernjim satima vesela družina je stigla u Sarajevo. Vidno umorni ali u isto vrijeme puni pozitivnih iskustava i novih znanja, studenti su se srdačno razišli.

Ekskurzije donose prelijepe uspomene, nova poznanstva, znanja o novim ljudima i zemljama, te na taj način obogatimo svoj život. Zajednički stav svih sudionika je da je i ova ekskurzija ispunila njihova očekivanja.

Zahvaljujemo se Fondaciji koja nam je po ko zna koji puta omogućila još jedno predivno putovanja, te se unaprijed radujemo sljedećem putovanju!

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021