Unesite pojam vaše pretrage

Prof. dr. Yaqub Mirza posjetio Studentski dom “Izvor nade“

Yaqub Mirza u posjeti Fondaciji "Izvor nade" u Sarajevu

Predstavnici Fondacije “Izvor nade“ danas su ugostili uvaženog prof. dr. Yaquba Mirzu koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom posjete razgovarano je o mogućnostima unapređenja uslova studiranja i školovanja kao i razmjene studenata.

Prof. dr. Mirzu su u posjeti Studentskom domu “Izvor nade“ primili direktor Fondacije Tarik Agetović, direktor Studentskog doma “Izvor nade“ Hasib Gabeljić i predsjednik UO Fondacije Senad Sefić. Pored navedenih, u ulozi domaćina sastanku su prisustvovali i članovi UO Fondacije Nahid Hasanbegović, Enes Hašimbegović i Mirza Sarajkić.

Prezentaciju aktivnosti Fondacije, od njenog osnivanja do danas, prezentirao je aktivista Fondacije Irfan Djedović.

Prof. dr. Mirza izrazio je zadovoljstvo kazanim te naglasio kako su aktivnosti Fondacije dobar model za obrazovanje učenika i studenata.

Yaqub Mirza u posjeti Studentskom domu "Izvor nade" u Sarajevu

“Neke slične aktivnosti prikazane tokom prezentacije i mi radimo. Vrlo je važno zaokružiti ponudu za učenike i studente, da im je sve dostupno na jednom mjestu“, kazao je prof. dr. Mirza nakon prezentacije.

Sefić se u ime Fondacije “Izvor nade“ zahvalio na posjeti uvaženom profesoru te naglasio kako je vrlo važno čuti iskustva koja mogu pomoći u kvalitetnijem radu Fondacije.

Prof. dr. Yaqub Mirza magistarski studij završio je u Karačiju, u Pakistanu, 1969. godine. Doktorirao je iz oblasti fizike na Teksas Univerzitetu 1974. godine, a aktivan je član dva univerziteta u SAD-u. Jedan je od osnivača Međunarodnog instituta islamske misli. Prof. dr. Mirza je jedan od osnivača i investitora Amana investicionog fonda koji djeluje prema islamskim principima. Od 1998. godine je predsjednik i glavni menadžer Sterling grupacije koja se između ostalih bavi proizvodnjom pilećeg mesa i pokriva dva posto američkog tržišta.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021