Unesite pojam vaše pretrage

Poziv na predavanje doc. dr. Mirze Sarajkića u Studentskom domu “Izvor nade”

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ poziva vas na predavanje “Kur’an – knjiga budućnosti“ doc. dr. Mirze Sarajkića, doktora književnohistorijskih nauka na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Predavanje će biti upriličeno 18. decembra 2018. godine (utorak) od 19 sati u Studentskom domu “Izvor nade“ (Butmirska cesta 18d, Ilidža).

Mirza Sarajkić rođen je u Prijedoru 1980. godine. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Potom upisuje dvopredmetni studij, na Odsjeku za orijentalnu filologiju i Odsjeku za anglistiku, gdje stiče diplome profesora arapskog i engleskog jezika i njihovih književnosti. Po okončanju studija 2004. godine biva angažovan kao asistent na Odsjeku za orijentalnu filologiju na predmetima iz oblasti arapske književnosti, gdje je i danas angažovan u zvanju višeg asistenta. 2009. godine stiče zvanje magistra književnohistorijskih nauka odbranivši tezu iz baštine Bošnjaka na orijentalnim jezicima pod naslovom “Gazeli Ahmeda Hatema Bjelopoljaka na arapskom jeziku”. Doktorirao je 2014. godine na temu “Poetika palestinske poezije otpora u djelu Mahmuda Derviša”.

Sarajkić je aktivan u naučno-nastavnom procesu u okviru Filozofskog fakulteta u Sarajevu kao i na polju prevodilaštva kako sa arapskog, tako i sa engleskog jezika. Autor je prijevoda knjiga iz različitih oblasti, od kojih su neki prijevodi izdanja Centra za napredne studije.

Dobro nam došli!

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/2022. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/22. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” ...

14 Aprila, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

12 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021