Unesite pojam vaše pretrage

Per aspera ad astra, preko trnja do zvijezda!

U srijedu, 20. Januara u prostorijama studentskom doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“ imali smo priliku biti dijelom atmosfere koja motiviše.
Projektni tim Fondacije Izvor nade u koordinaciji naše stipendistice Aide Mešić, organizovao je Seriju predavanja o uspjehu i karijeri „Per aspera ad astra” (Preko trnja do zvijezda). Cilj je bio okupiti pet uspješnih mladih ljudi, voljnih da svoje životne priče podijele sa studentima, mladima i svima onima koji svojim karijernim putem još uvijek koračaju. Zajedničkim snagama, trudom i radom naši stipendisti su organizovali događaj. Između predavanja o uspjehu i karijeri, bilo je i predstavljanja naših studenata, Sare Međić i Emira Šogolja kroz izvedbu pjesme i poezije.

U prostorijama Fondacije Izvor nade, pet motivacionih govora održalo je pet, izuzetno uspješnih, mladih ljudi koji svojim životnim pričama podstiču na izvrsnost! Govornici koji bezuslovne dijele svoja iskustva, znanje i tako direktno utiču na pozitivne promjene i bivaju promjena. Oni su filantropi, poduzetnici, društveno odgovorne osobe, aktivisti. Promovišu kolektivnu odgovornost uz fokus na važnost obrazovanja, proaktivnosti te samog rada na sebi! Oni su Kemal Balihodžić, Amar Kundalić, Nedim Alibegović, Zorana Tavilović i Ismail Šehić.
Zbog epidemiološke situacije direktno prisustvo obezbijeđeno je bilo stipendisticama i stipendistima Fondacije, a svi ostali prijatelji zainteresovani za događaj mogli su nas pratiti putem facebook live stream-a!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Fondacija Izvor nade (@izvornade)

Ohrabrujuće i zaista osvježavajuće je bilo slušati naše goste. Nadamo se da i svi vi koji nas pratite putem facebooka, ste mogli osjetiti barem dio atmosfere kojoj smo mi ovdje prisustvovali u studentskom domu “Prof. Dr. Fikret Hadžić”. Vjerujemo da mnogi studenti, obzirom da je ispitni period, sada ne mogu dočekati da krenu s pripremanjem ispita! I da je to samo početak njihovih uspješnih priča.

Nakon samih govora, upriličena je i prigodna zakuska gdje su se naši gosti i stipendisti mogli bolje upoznati, razmijeniti kontakte i pričati o receptu za dostizanje svojih punih potencijla.

Ukratko o govornicima

Ismail Šehić
Na društvenim mrežama prepoznavali su ga pod nazivom Duša Bosanska. Svojim radom mnogo doprinosi na osnaživanju mladih kao i afirmaciji potencijala i kreiranju prilika.
Rođen je u Srebrenici, ali od svog života je napravio veliku priču. Direktor je nevladine organizacije BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities. Diplomirao je mašinstvo na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Volonterskim radom se bavi od 12. godine, bavio se i raznim sportovima, fotografijom i posjetio je preko 50 zemalja svijeta. Također je Internacionalni projektni menadžer Jordanskog Inovacijskog Foruma, SALTO internacionalni trener, Predsjednik sektora za međunarodnu suradnju u CKNS, i drži još mnoštvo drugih pozicija u raznim udruženjima, forumima i sl.

Nedim Alibegović
Posljednjih šest godina, Nedim je intenzivno uključen u rad omladinskih udruženja. Svoj aktivizam je krenuo od lokalne zajednice u velikoj mjeri kroz rad Asocijacije srednjoškolaca u BiH da bi se kasnije fokusirao na omladinske politike i omladinsko organizovanje kao način borbe za promjenu. Student je Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i radi kao Generalni sekretar Vijeća mladih Federacije BiH. U svom radu stalno koristi prednosti Zakona o mladima FBiH te ulaže napore u komunikaciji sa predstavnicima institucija vlasti na svim nivoima vlasti.

Zorana Tovilović je rođena i odrasla u Banjoj Luci. U rodnom gradu završava Medicinsku školu, a potom i Medicinski fakultet. Tokom 2019. godine pohađala je i uspješno završila “Uči, misli i djeluj!” obuku za omladinske lidere i liderice sa generacijom 14. Na polovini obuke dobila je priliku da se priključi timu Instituta za razvoj mladih KULT, te se seli u Sarajevo. U decembru 2019. postaje certificirana omladinska liderica i istoga dana preuzima koordiniranje generacije 15 “Uči, misli i djeluj!” obuke za omladinske lidere i liderice. Zorana radi kao asistentica u Odjelu za politike prema mladima i rad s mladima. Volontira u Fondaciji za budućnost Bosne i Hercegovine i Youth for Peace-u.

Kemal Balihodžić
Rođen je 1990. godine. Vlasnik je i direktor uspješne firme UpTrend Marketing Solutions. Motivacioni je govornik, trener soft vještina, komunikacije i marketinga. Autor je dvije knjige: Rođeni za uspjeh – Od aplaudera do aplauza i 50 nijansi prodaje – Umijeće dominacije. Njegov životni moto je: Kreativnost je stil života, rad je navika.

Amar Kundalić je rođen 1997. godine u Zenici. Završio je Srednju ekonomsku školu u Zenici, a onda nastavio istim karijernim putem upisavši Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Zenici. Veoma je aktivan kada je u pitanju volonterizam mladih. Trenutno sarađuje sa Međunarodnom organizacijom za migracije u BiH. Amar je organizovao preko 30 semestara za mlade, a kao član Upravnog odbora ASuBiH, organizovao je i 3 konferencije sa preko 80 učesnika, te razne socijalne i društvene pokrete.

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023