Unesite pojam vaše pretrage

Organiziran iftar za donatore i vakife Fondacije i Studentskog doma “Izvor nade“

Iftar za vakife Studentskog doma i Fondacije Izvor nade 31.5.2018., obraćanje direktora Agetovića

Iftar za vakife Studentskog doma i Fondacije Izvor nade 31.5.2018., obraćanje direktora Agetovića

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ sinoć je za vakife Studentskog doma “Izvor nade“, te donatore  Fondacije, organizirala zajednički iftar.

S obzirom na značajan broj vakifa i donatora, sinoćnji iftar je prvi od dva iftara koliko je planirano da se organizira. Sinoćnjem iftaru prisustovalo je više od 80 postača.

Nakon iftara, prisutnima se obratio Tarik Agetović, direktor Fondacije i mr. Armin Avdić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Izvor nade“.

Direktor Agetović podsjetio je prisutne na brojne aktivnosti koje su obilježile prethodnu školsku i akademsku godinu.

“Školska i akademska godina, koje su na izmaku, pamtit ćemo po 206 stipendiranih srednjoškolaca i studenata. Do sada smo u potpunosti istipendirali 238 stipendista a značajna zahvalnost na tome pripada upravo vakifima i donatorima Fondacije“, kazao je u obraćanju direktor Agetović.

Mr. Armin Avdić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, zahvalio se prisustnima na dolasku te istakao da Upravni odbor ima mjesečne sastanke na kojima detaljno analizira pristigle informacije te daje savjete i pomaže menadžmentu Fondacije u radu. Avdić je naglasio da će fokus Fondacije u narednoj školskoj i akademskoj godini biti na projektima koji imaju za cilj poboljšanje volontiranja srednjoškolaca i studenata.

Prisutnim vakifima i donatorima obratili su se i studenti stipendisti Dženita Čizmić i Adin Polić, koji su govorili o svojim iskustvima u radu Fondacije. Prisutne, izvođenjem jedne ilahije, počastio je i stipendista Ahmed Talić.

Rukovodstvo Fondacije je tokom programa uručilo prigodan poklon, fotografiju starog Bistrika, Mirsadu Hadžaliću, jednom od najstarijih vakifa i članu UO Fondacije. Poklon je dodijeljen kao znak zahvalnosti za sve godine koje je Hadžalić nesebično uložio u rad sa aktivistima i studentima Fondacije.

[URIS id=5142]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

21 Juna, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021

Tarik Ibrahimpašić: Pronaći strast

Tarik Ibrahimpašić je alumnista naše Fondacije, trenutno na doktorskom studiju iz oblasti hardverske sigurnosti (Hardware Security) na Tehničkom Univerzitetu u ...

11 Juna, 2021