Unesite pojam vaše pretrage

Okončan prvi ciklus predavanja na temu 'Snagom vjere do savršenstva duše'

Raznovrsnost programa, kao strateški cilj rada Fondacije, se ostvaruje kroz lepezu različitih sadržaja za usavršavanje, napredak i rast mladih. Moralni odgoj, kao dio integralne odgojne brige koja se nudi kroz programe podrške mladima, ima za cilj oživljavanje pravih vrijednosti koje unapređuju svakodnevnu kvalitetu života, gajenje vrlina, duhovni senzibilitet i mentalnu stabilnost.

Vjerski programi su prilika za sticanje navedenih benefita, za sve mlade koji profinjuju vjerska osjećanja i žive vjerske principe kroz svakodnevnicu. Uvijek smo sretni da unaprijedimo pozitivne aktivnosti kroz koje se potiče sazrijevanje mladih i usavršavanje lične i društvene odgovornosti.
Kroz volonterstvo aktivista ovog tima, organizirano je niz aktivnosti od kojih izdvajamo cikluse interaktivnih predavanja na kojima su govornici obradili važne teme po zahtjevima i potrebama mladih. Ovo prilikom pohvaljujemo nastojanja i volontera kao i govornika koji su dali svoje energije uz znanje i izdvojeno vrijeme.

Ciklus nazvan simbolikom duhovne borbe – Snagom vjere do savršenstva duše –  je ponudio vrijedne i dinamične teme poput “Vjera kao neiscrpan izvor motivacije” teologa Tarika Agetovića, do teme “Moralni izbori i savremeni izazovi mladih” te “Gdje rastu dobre navike? – Produktivna vjerska orijentacija” odlične retorike hfz. Almira Kapića.

Svjesni smo da je spoznaja samo početak dugog puta promjene stavova i navika, te ove korake vidimo vrijednim u tom procesu. Mladi imaju dosta pozitivnog materijala da im ponudi još nade u lakše prevazilaženje svih testova zrelosti koji su svakodnevno pred njima. Tako, da, samo naprijed sa svim duhovnim izazovima!

Iz kategorije izdvajamo

Uspješno okončan projekat Iftari ‘22

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 13. godinu za redom, zajedno sa Vama i našim aktivistima ...

2 Maja, 2022

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2022/2023. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje K O N K U R S za prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj ...

29 Aprila, 2022

Mind Games II - Kviz znanja za naše stipendiste

Mind Games je jedan od projekata koji nastoji kroz zabavu i međusobnu suradnju pružiti priliku našim stipendistima da prošire i ...

25 Aprila, 2022