Unesite pojam vaše pretrage

Okončan prvi ciklus predavanja na temu 'Snagom vjere do savršenstva duše'

Raznovrsnost programa, kao strateški cilj rada Fondacije, se ostvaruje kroz lepezu različitih sadržaja za usavršavanje, napredak i rast mladih. Moralni odgoj, kao dio integralne odgojne brige koja se nudi kroz programe podrške mladima, ima za cilj oživljavanje pravih vrijednosti koje unapređuju svakodnevnu kvalitetu života, gajenje vrlina, duhovni senzibilitet i mentalnu stabilnost.

Vjerski programi su prilika za sticanje navedenih benefita, za sve mlade koji profinjuju vjerska osjećanja i žive vjerske principe kroz svakodnevnicu. Uvijek smo sretni da unaprijedimo pozitivne aktivnosti kroz koje se potiče sazrijevanje mladih i usavršavanje lične i društvene odgovornosti.
Kroz volonterstvo aktivista ovog tima, organizirano je niz aktivnosti od kojih izdvajamo cikluse interaktivnih predavanja na kojima su govornici obradili važne teme po zahtjevima i potrebama mladih. Ovo prilikom pohvaljujemo nastojanja i volontera kao i govornika koji su dali svoje energije uz znanje i izdvojeno vrijeme.

Ciklus nazvan simbolikom duhovne borbe – Snagom vjere do savršenstva duše –  je ponudio vrijedne i dinamične teme poput “Vjera kao neiscrpan izvor motivacije” teologa Tarika Agetovića, do teme “Moralni izbori i savremeni izazovi mladih” te “Gdje rastu dobre navike? – Produktivna vjerska orijentacija” odlične retorike hfz. Almira Kapića.

Svjesni smo da je spoznaja samo početak dugog puta promjene stavova i navika, te ove korake vidimo vrijednim u tom procesu. Mladi imaju dosta pozitivnog materijala da im ponudi još nade u lakše prevazilaženje svih testova zrelosti koji su svakodnevno pred njima. Tako, da, samo naprijed sa svim duhovnim izazovima!

Iz kategorije izdvajamo

Literarno takmičenje - Moje životno obrazovanje

Pošalji rad Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave na Konkurs za najbolji esej 2023. Pobjednicima obezbijeđene novčane nagrade. Dragi mladi ljubitelji ...

6 Februara, 2023

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023