Unesite pojam vaše pretrage

Nedžibović, Ćidić i Bašić uspješno završili Akademiju “Mladi i Lokalni izbori 2016.“

nedzibovic-akademija-za-mlade1

Kemal Nedžibović, Faruk Ćidić i Ammar Bašić, stipendisti Fondacije “Izvor nade“ uspješno su završili Akademiju za mlade “Mladi i Lokalni izbori 2016.“ o političkoj komunikaciji, političkoj participaciji, političkom novinarstvu i lokalnim izborima koju je organizirao Civitas u saradnji s Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

Time su stekli mogućnost da već od novembra budu treneri ove Akademije. Nedžibović i Ćidić će zajedno s ostalim kolegama koje su uspješno završile Akademiju prenositi stečena znanja iz oblasti političke komunikacije, političkog novinarstva i lokalnih izbora.

“Ja volim uspjeh. Strašno cijenim uspješne, pozitivne ljude. Podstičem svoje kolege i samog sebe da učimo i radimo. A od vas starijih, uspješnijih, ja učim. I trudim se da svakog dana naučim nešto novo. Jer shvatio sam da je znanje jedina moć. Apsolutna.

Volim da budem okružen pozitivnim ljudima i uvijek se radujem tuđem uspjehu, jer smatram da je to uspjeh svih nas. Naše zajednice. Našeg svijeta. Tek tada će se i drugi radovati našem uspjehu. Uspješno završena Akademija za mlade o političkoj komunikaciji, političkoj participaciji, političkom novinarstvu i lokalnim izborima. Od novembra i ja ću nekog podučavati. Dijelimo znanje i pozitivne vijesti“, napisao je Nedžibović na svom Facebook profilu po okončanju školovanja na Akademiji za mlade.

Faruk Ćidić ističe da je ulaganje u znanje i nauku najbolja i najisplativija investicija, posebno kada su u pitanju mladi ljudi BiH.

“Predivan je osjećaj nakon svakog koraka ka uspjehu i sticanju novog znanja i kompetencija, jer shvatite da ste zapravi vi, oni koji će pomoći mnogim ljudima ali i svoju domovinu. Pa zar ima nešto ljepše od toga?

Akademija za mlade u organizaciji Civitasa BiH u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, dokaz je da su mladi izuzetno zainteresovani da se usavršavaju i napreduju, s ciljem poboljšanja stanja u kojem se nalaze. Posebno mi je čast što su me kroz Akademiju mentorisale osobe sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti političke komunikacije, novinarstva i ljudskih prava, ali i činjenica da sam se povezao sa mnogim mladim potencijalima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, sa kojima imam planove za saradnju u budućnosti.

Naredni korak jest da kao student mentori, prenesemo stečeno znanje na druge mlade ljude i širimo svijest mladih, njihov položaj i mogućnosti u BiH“, kaže Ćidić.

Jedan od uspješnih polaznika Akademije je i Ammar Bašić. On posebno ističe činjenicu da će biti u mogućnosti prenijeti stečeno znanje na druge mlade ljude.

“Malo je reći da se ponosim sa mladim ljudima, mladima ljudima kojima je stalo do društva, koji nastoje da akivno učestvuju u svim segmentima društva i iznose svoje stavove.

Naručito mi je drago što nakon završene Akademije imam mogućnost da prenosim stečeno znanje drugim mladim osobama, jer mladi su najveći resurs u koji trebamo ulagati“, kaže Bašić.

Polaznici su kroz obuke izučavali razvoj aktivog i pasivnog biračkog prava, različite izborne sisteme, Izborni zakon BiH te se upoznali s organizacijom lokalnih i općih izbora u BiH.

[URIS id=2206]

Iz kategorije izdvajamo

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Avgusta, 2022

Ljetna škola M.R.E.Ž.A.

Za savršeno jelo uvijek se traže savršeni recepti koji prave baš taj savršeni blend i balans oplemenjujućih okusa i kvalitetnih ...

14 Jula, 2022

Uspješno okončan projekat Iftari ‘22

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 13. godinu za redom, zajedno sa Vama i našim aktivistima ...

2 Maja, 2022