Unesite pojam vaše pretrage

sikiş mobil porno

Košarkaš Kenan Durdžić: Zbog reprezentacije sam zavolio igru pod obručem

Kenan Durdzic KK Kos Sarajevo Fondacija Izvor nade

Kenan Durdzic KK Kos Sarajevo Fondacija Izvor nade

Kenan Durdžić je mladi košarkaš koji je ove godine zarad izgradnje sportske i košarkaške karijere odlučio promijeniti mjesto boravka te tako zamijeniti rodni Bihać sa glavnim gradom BiH, Sarajevom.

Durdžić je od ranog djetinjstva bio usmjeren ka sportu. Roditelji su vlasnici kluba borilačkih sportova u Bihaću a mladi Durdžić je upravo kroz karate otpočeo svoju sportsku karijeru.

Međutim, “igra pod obručem” osvojila je srce mladog Bišćanina koji je prije sedam godina odlučio zaigrati košarku.

“Kada sam prvi put bio na utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine, prije 7 godina, tad sam shvatio da je to sport koji želim da treniram. Tako je sve počelo”, kaže mladi Durdžić.

Mladi Bišćanin kaže kako uslovi u gradu na Uni nisu najbolji za sportiste ali da želja za napretkom mora biti u prvom planu.

“Uslovi u mom gradu nisu toliko dobri ali nadam se da će se poboljšati u sljedećih nekoliko godina. Iz svog kluba BOSNA XXL nosim dosta lijepih iskustava jer sam ipak tamo imao svoj prvi kontakt sa košarkaškom loptom i upoznao svoje prve saigrače”, ističe Durdžić.

Za Durdžića promjena sredine značila je odabir novog kluba, škole i mjesta stanovanja. Fondacija “Izvor nade” u saradnji sa Košarkaškim klubom Koš za Durdžića je obezbijedila mjesto u Studentskom domu “Izvor nade”. Durdžić, koji pohađa Četvrtu gimnaziju na Ilidži, ističe da je vrlo zadovoljan uslovima koje Fondacije nudi srednjoškolcima i studentima.

Durdžić je od ove sezone zaigrao za Košarkaški klub Koš, čiji potencijal je već ranije prepoznao još jedan Bišćanin, sada već etablirano košarkaško ime, Džanan Musa.

“Odlučio sam se pridružiti ekipi zbog boljih uslova za rad. Školske i sportske obaveze nije toliko teško uskladiti ako imate profesore koji vam izlaze u susret i koji znaju prepoznati vaše sportske potrebe”, kaže Durdžić odgovarajući na pitanje koliko je teško uskladiti školske obaveze i svakodnevne treninge koje ima sa sarajevskim klubom.

Durdžić igra na poziciji playmakera a košarkaški uzor mu je Kobe Bryant.

Durdžićevi planovi su ostvariti što bolje rezultate na sportskom i školskom planu a upravo na tim poljima najveću podršku ima od porodice.

“Što se tiče kluba, cilj nam je svakako ostvariti plasman u Ligu mladih”, kaže za kraj optimistični Durdžić.

Iz kategorije izdvajamo

Halid i Fadil Merdic, stipendisti Fondacije Izvor nade

Braća Halid i Fadil Merdić, stipendisti Fondacije: Poticati sebe i druge na društveni aktivizam

  Braća Halid i Fadil Merdić iz Bihaća za svoj studentski put izabrali su studije u Sarajevu. Halid je trenutno student ...

15 Aprila, 2020
Selma Turcinovic, stipendistica Fondacije Izvor nade

Selma Turčinović, stipendistica Fondacije “Izvor nade“: Uspjeh nije novac, uspjeh su djela

Selma Turčinović, stipendistica Fondacije “Izvor nade“ godinama već aktivno radi u nevladinom sektoru. Srednjoškolsku ljubav prema sistemima i upravljanjima krunisala ...

3 Februara, 2020
Ajdin Muharemovic, Fondacija Izvor nade

Ajdin Muharemović: Vrsni matematičar s prosjekom ocjena 9,8 na Prirodno-matematičkom fakultetu Sarajevo

  Ajdin Muharemović vrsni je matematičar s prosjekom ocjena 9,8 i student Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu. Stipendista je Fondacije “Izvor nade“ ...

10 Decembra, 2019