Unesite pojam vaše pretrage

"Knowlead" među pet projekata koji bi mogli osvojiti Microsoft Imagine Cup 2017.

Knowlead_MicrosoftImagineCup2017

Knowlead_MicrosoftImagineCup2017

Projekat “Knowlead”, online mreže za razmjenu znanja, izabran je među pet najboljih projekata regije koji će biti predstavljeni na regionalnom Microsoft Imagine Cup 2017. takmičenju ove godine u Zagrebu.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji ove godine okuplja pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života. Predstavljanje najboljih projekata s područja Balkana održat će se u Zagrebu 12. maja 2017. godine.

U izjavi za oficijelnu stranicu Fondacije “Izvor nade”, Ekrem Nurović, osnivač online platforme za učenje “Knowlead”, kazao je kako se radi o izuzetnoj prilici da se širem tržištu dodatno prezentiraju mogućnosti koje nudi ova platforma.

“Microsoft je prepoznao naš rad i izabrao nas da se predstavimo na takmičenju koje se ove godine održava u Zagrebu od 10. do 13. maja. Ovo je odlična prilika da još više napredujemo, upoznamo se ljudima koji rade u Microsoftu i plasiramo se na svjetsko takmičenje koje se održava u SAD-u. Naš cilj je da budemo prvi jer bi nam to obezbijedilo 25.000 dolara koliko iznosi prva nagrada. To bi znatno ubrzalo cjelokupni rad na ovom projektu i omogućilo da zaposlimo još ljudi”, kazao je Nurović.

Podsjetimo, predstavnici Knowleada prošle sedmice uzeli su učešće i na WebIt festivalu u Sofiji. Između 2425 prijavljenih kompanija, 100 je odabrano za predstavljanje u Sofiji, a Knowlead se plasirao među 30 najboljih u Evropi.

Nurović je kazao kako učešće na WebIt-u u Sofiji bila izvrsna prilika da se upoznaju sa liderima današnjice, povežu sa investitorima i podijele mišljenja s kolegama koji rade različite startup projekte širom Evrope.

Rad Knowleada možete pratiti na njihovoj oficijalnoj Facebook stranici.

Ukoliko do sada niste izvršili registraciju na Knowlead platformi, to možete učiniti na web stranici Knowleada.

Iz kategorije izdvajamo

Sretan 25. novembar, Dan državnosti BiH!

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Da te volim, duša zna Draga moja ...

24 Novembra, 2020

Obilježavamo Dan državnosti BiH kvizom 'Game of Mind'

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, poštujući naredbe svih nivoa vlasti a koje se tiču ograničenog okupljanja u vremenu pandemije ...

18 Novembra, 2020

Ceremonija povodom početka nove akademske 2020/2021. godine

Ovu godinu priliku ima 80 stipendista iz 36 gradova. U ugodnoj atmosferi sa stipendistima i poštovanim gostima upriličena je svečanost ...

28 Oktobra, 2020