Unesite pojam vaše pretrage

Intervju sa Isić Edisom

231

 

Ime i Prezime: Edis Isić

Datum i mjesto rođenja: 03.08.1994. Maglaj

Zanimanje: Student

Koji je vaš hobi: Volontiranje, prirodne nauke

Koliko stranih jezika govorite: 2 (njemački i engleski)

Gdje ste prvo čuli za Fondaciju “Izvor nade”: Od vašeg prijašnjeg stipendiste.

Zašto ste baš odabrali da živite u ovom studentskom domu: Kao prvo tu je financijska situacija mojih roditelja te njihova nemogućnost da bez pomoći finansira moje daljnje školovanje. Međutim tu je i pristup studentima, kao i cjelokupni način i stav prema radu fondacije „Izvor nade“ je bio ključni i odlučujući razlog za moje stanovanje u domu.

Šta biste promijenili u domu: Volio bih da je radno osoblje malo susretljivije i ljubaznije, te mislim da bismo češće trebali imati predavanja od strane predavača.

Koja vam je ličnost uzor u BiH i zašto: Još uvijek nisam pronašao niti upoznao osobu koja u potpunosti utjelovljuje moje stavove i ciljeve, tako da ne mogu navesti pravog uzora, mada postoji mnogo dobrih ljudi koji teže ka poboljšanju stanja u našoj državi i pomoći ljudima koji prilikom postizanja svojih ciljeva imaju poteškoća.

Koliko imate pravih prijatelja kojima želite isto kao i sebi: Nikome ne želim zlo, a svim svojim prijateljima želim dobro i nastojim na bilo koji način pomoći im u ostvarenju ciljeva, te im naravno želim isto kao i sebi – zdravlje, sreću, uspjeh, te Božije zadovoljstvo sa njima.

Gdje vidite budućnost mladih u BiH: Budućnost mladih iz Bosne i Hercegovine vidim u BiH. Bez obzira da li oni nakratko napustili BiH radi obrazovanja, sticanja znanja ili nečega trećeg, mislim da bi svako trebao najzad da se vrati ovdje i poboljša stanje BiH za sve njene građane uključujući sebe i sve one koji će ovdje doći.

Koju ste zadnju knjigu pročitali i kada: Zadnju knjigu sam pročitao prije 4 dana a zvala se „Pazi, šejtan!“.

Da li biste napustili BiH i zašto: Mislim da bi napustio BiH radi, kao što sam maloprije naveo, sticanja dodatnih znanja i sl. te isključivo s ciljem da se ponovo vratim u BiH i sve ono što sam stekao i uspio iskoristim kako bih doprinio stanju ovdje u BiH.

Koje mjesto najviše volite: Najviše volim svoje mjesto stanovanja, Donji Ulišnjak, sela pokraj mog rodnog grada Maglaja.

Da znate da ćete sutra umrijeti šta biste danas uradili: Pokušao što više biti zahvalan Allahu dž.š. radi svega onoga što sam imao u životu i molio za oprost.

Gdje vidite sebe za 10 godina: Za 10 godina se vidim kao uspješnog inženjera, oca i porodičnog čovjeka.

Šta biste na kraju poručili simpatizerima Fondacije “Izvor Nade“: Hvala dragom Allahu dž.š. što vas je uputio u ovu fondaciju, ali i vama što ste se odazvali tom pozivu i nadam se da ćemo svi mi opravdati vaš trud i zalaganje, te svi skupa doprinijeti razvoju BiH.

Uspjesi na takmičenjima i konkursima: Svake godine u toku srednjoškolskog školovanja 1. na općinskim takmičenjima iz matematike i fizike, među prvih 10 u kantonu, osim u 2. srednje, iz fizike osvojeno 5. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, oblast mehanika i termodinamika.

Učešće na 1, 2. i 3. Federalnom takmičenju iz biologije, oblast genetika. Na 1. FT osvojeno 3. mjesto, a na 2. FT osvojeno 2. mjesto.

Na konkursu časopisa „Naša riječ“ od preko 450 radova osvojeno 1. mjesto u kategoriji likovnih radova.

Iz kategorije izdvajamo

Državni rekord i bronzana medalja stipendistima Hajrudinu Vejzović i Edhemu Vikalo

U subotu 22. januara u Zagrebu održano međunarodno dvoransko takmičenje pod nazivom “Otvoreno prvenstvo grada Zagreba”. Samo nekoliko dana poslije ...

1 Februara, 2022

Naš stipendista Muhamed Duraković dobitnik priznanja za najboljeg srednjoškolca u FBiH

Čast nam je što iz generacije u generaciju među našim stipendistima imamo i studente koji svojim trudom, zalaganjem i postignućima ...

30 Decembra, 2021

Enver Suljić i Nihad Ahmić – uspješni alumnisti i poduzetnici

Poznato je da među našim stipendistima i alumnistima imamo studente i ljude različitih profila, koji ostvaruju uspjehe na raznim poljima. ...

30 Novembra, 2021