Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ ugostila predstavnike studentske organizacije AEGEE

Studenti AEGEE studentske organizacije u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Studenti AEGEE studentske organizacije u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Fondacija “Izvor nade“ u povodu održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, 2. oktobra, ugostit će šest internacionalnih studenata iz Evropske unije.

Studenti u Bosni i Hercegovini borave kao predstavnici najveće studentske organizacije AEGEE sa sjedištem u Briselu.

Studenti će u periodu od 28. septembra do 4. oktobra boraviti u Studentskom domu “Izvor nade“ a na dan izbora će pratiti regularnosti glasanja.

Tim povodom direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović izrazio je zadovoljstvo što Fondacija ima priliku uspostaviti saradnju s AEGEE.

“Na ovaj način otvaramo saradnju s jednom od najvećih studentskih organizacija. Ovo će svakako biti dobro i pozitivno iskustvo i za naše studente jer će imati priliku čuti iskustva od kolega iz Evropske unije“, kazao je direktor Agetović u povodu posjete mladih Evropljana BiH.

U Bosnu i Hercegovinu doputovala su 32 studenata. Oni će biti raspoređeni u različite gradove BiH gdje će pružiti podršku tokom nadgledanja glasanja na različitim biračkim mjestima.

U narednom periodu očekuje se i potpisivanje saradnje sa studentskom organizacijom AEGEE.

Predstavnici ove organizacije kazali su kako njihov cilj nije samo boravak na biračkim mjestima na dan izbora i dokumentiranja procesa i prebrojavanja glasova, već analiza učešća mladih na ovim izborima.
“Naš krajnji cilj je detaljan izvještaj s konkretnim preporukama kako učešće mladih na izborima može biti poboljšano u budućnosti“, kazali su mladi predstavnici AEGEE.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021