Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ ugostila predstavnike studentske organizacije AEGEE

Studenti AEGEE studentske organizacije u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Studenti AEGEE studentske organizacije u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Fondacija “Izvor nade“ u povodu održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, 2. oktobra, ugostit će šest internacionalnih studenata iz Evropske unije.

Studenti u Bosni i Hercegovini borave kao predstavnici najveće studentske organizacije AEGEE sa sjedištem u Briselu.

Studenti će u periodu od 28. septembra do 4. oktobra boraviti u Studentskom domu “Izvor nade“ a na dan izbora će pratiti regularnosti glasanja.

Tim povodom direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović izrazio je zadovoljstvo što Fondacija ima priliku uspostaviti saradnju s AEGEE.

“Na ovaj način otvaramo saradnju s jednom od najvećih studentskih organizacija. Ovo će svakako biti dobro i pozitivno iskustvo i za naše studente jer će imati priliku čuti iskustva od kolega iz Evropske unije“, kazao je direktor Agetović u povodu posjete mladih Evropljana BiH.

U Bosnu i Hercegovinu doputovala su 32 studenata. Oni će biti raspoređeni u različite gradove BiH gdje će pružiti podršku tokom nadgledanja glasanja na različitim biračkim mjestima.

U narednom periodu očekuje se i potpisivanje saradnje sa studentskom organizacijom AEGEE.

Predstavnici ove organizacije kazali su kako njihov cilj nije samo boravak na biračkim mjestima na dan izbora i dokumentiranja procesa i prebrojavanja glasova, već analiza učešća mladih na ovim izborima.
“Naš krajnji cilj je detaljan izvještaj s konkretnim preporukama kako učešće mladih na izborima može biti poboljšano u budućnosti“, kazali su mladi predstavnici AEGEE.

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018