Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija "Izvor nade" obezbijedila stipendije za 43 srednjoškolca

Potpisivanje ugovora s roditeljima stipendista

Potpisivanje ugovora s roditeljima stipendista

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ danas je upriličila u Sarajevu svečani doček za stipendiste i srednjoškolce Fondacije a u povodu nove školske godine.

Ove godine Fondacije “Izvor nade“ izdvojila je sredstava za 43 srednjoškolca. Stipendiranje učenika i studenata je jedan od osnovnih ciljeva Fondacije. Učenicima se tokom svečanog dočeka obratio direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović.

Agetović je u obraćanju učenicima kazao kako je obrazovanje i edukacija vrlo važna za bh. društvo jer je to jedini način da naše društvo krene putem prosperiteta i napretka.

“Pružamo maksimalne napore kako bi obezbijedili što više stipendija za srednjoškolce i studente. Školska godina je počela i nadam se da će naši stipendisti svoje školovanje okončati s najboljim rezultatima i primjerenim vladanjem“, istakao je Agetović u obraćanju učenicima u Sarajevu.

“Fondacija svojim aktivnostima u Sarajevu i Travniku želi olakšati učenicima, prvenstveno srednjoškolcima koji dolaze iz udaljenih mjesta. Devedeset posto učenika je svoje osnovno obrazovanje završilo s odličnim i vrlo dobrim uspjehom što je bio i jedan od uslova za stipedniju. Također, naši učenici uspisuju najbolje škole u Sarajevu“, naglasio je Agetović.

Šumar: Ovo je novi izazov

Prve dane srednjoškolskog obrazovanja u Sarajevu od danas će pamtiti i Muhamed Šumar iz Gornjeg Vakufa.
Šumar je mladi i talentovani karatista. Odvajanje od rodnog kraja, kako kaže, neće mu teško pasti jer je navikao boraviti po drugim zemljama tokom takmičenja.

“Ovo je za mene novi izazov. Uzbuđen sam ali vjerujem da ću se dobro snaći i uspješno završiti školu koju sam upisao“, kaže Šumar, inače odličan učenik iz Gornjeg Vakufa.

Stipendista Fondacije “Izvor nade“ je i Davud Topalović iz Livna, učenik četvrtog razreda Druge gimnazije u Sarajevu.

“U Sarajevu sam kroz rad Fondacije stekao nove prijatelje. Stipendija jeste bitna ali mnogo je važnije iskustvo i obrazovanje koje sam stekao obrazujući se u Sarajevu. Sviđa mi se način na koji Fondacija radi, gdje su svi prijateljski nastrojeni i uvijek voljni pomoći“, kaže Topalović.

Roditelji su tokom današnjeg svečanog dočeka potpisali ugovore i izrazili zahvalnost Fondaciji “Izvor nade“ na stipendiranju učenika te naglasili kako je važno pružiti podršku mladima u njihovom nastojanju da upišu što bolje i kvalitetnije srednje škole.

[URIS id=2093]

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023